Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. října 2020 14:11
Čas čtení 0:50
Vojtěch Vanda

Prostředník těm, kdo nechtějí roušky. Berlín vytáhl do boje kontroverzní reklamou

ZAJÍMAVOSTI KORONAVIRUS NĚMECKO
Uložit Uložené

Provokativní reklama proti nenosičům roušek údajně „nese jasný berlínský tón.“

Jak se vypořádat s těmi, kdo nechtějí nosit roušky? Ukázat jim prostředník. S takovou reklamou se vytasila reklama berlínské marketingové společnosti Visit Berlin, kterou zhotovila pro berlínský senát jako součást kampaně #BerlinGegenCorona (Berlín proti koroně).

Zachycuje seniorku s rouškou, která pod nápisem „Wir halten die Corona-Regeln ein,“ tedy Dodržujeme protikoronavirová pravidla, ukazuje známé gesto těm, kteří je porušují.

Doporučeno
Roman Prymula: Jsem jen člověk, nejsem bezchybný. Prioritou je zajistit nemocniční lůžka a také zlepšit komunikaci s veřejností Roman Prymula: Jsem jen člověk, nejsem bezchybný. Prioritou je zajistit nemocniční lůžka a také zlepšit komunikaci s veřejností 13. října 2020 20:03

Jak píše BBC, reklamní kampaň má hlavně upozornit na důležitost ochrany zdraví těch nejstarších, nicméně ne všem vyhovuje. Podle mluvčího Visit Berlin Christiana Tänzlera se ale jedná o reklamu s jasným berlínským tónem, která má svou kontroverzností ochranu zdraví prodat.

Domů
Sdílet
Diskuse