Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. listopadu 2020 20:24
Čas čtení 1:28
Martin Mičuda

Porsche odhalilo své utajené projekty. V plánu bylo rodinné MPV, silniční speciál i dvouválcový sporťák

Porsche odhalilo své utajené projekty. V plánu bylo rodinné MPV, silniční speciál i dvouválcový sporťák
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://newsroom.porsche.com/en/2020/products/porsche-unseen-design-studies-car-visions-spin-offs-22877.html" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">porsche.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Výrobce sportovních automobilů odkryl své utajované projekty posledních let.

I přesto, že portfolio značky Porsche je momentálně široké jako nikdy předtím, jednotlivých modelových řad mnoho není. To se ale mohlo v minulosti nejednou změnit, protože automobilka právě odhaluje své utajované projekty, které se nedostaly do produkce. Jak se ukazuje, i tak úzce profilovaná značka, jakou je Porsche, v uplynulých letech pracovala hned na několika zcela nových modelech.

Ty nám německý výrobce sportovních automobilů začíná odhalovat, čímž nás zve do světa nikdy nerealizovaných výtvorů. A světe div se, portfolio bylo až nečekaně rozmanité.

Doporučeno
1 318 koní, 3 nápravy, pancéřování a cena přes 600 tisíc dolarů. To je extrémní pick-up Hercules 6x6 1 318 koní, 3 nápravy, pancéřování a cena přes 600 tisíc dolarů. To je extrémní pick-up Hercules 6x6 15. listopadu 2020 17:16

Za vše hovoří zejména MPV pod názvem Renndienst. Studie z roku 2018 pojme až 6 osob, přičemž samotným designem i zbarvením odkazuje na Volkswagen Typ 2. Pohon tvoří elektrická soustava a zajímavostí je, že řidič má centrálně umístěný volant i sedadlo.

Právě Renndienst je ukázka toho, jak dokáže Porsche implementovat své tradiční prvky a estetická řešení i na jiný než vysloveně sportovní automobil. Jak uvádí značka, minimalistické ztvárnění světlometů následně posloužilo jako inspirace pro model Taycan.

Porsche odhalilo svoje utajené projekty. V pláne bolo rodinné MPV, cestný špeciál aj 2-valcový športiak
Zdroj: newsroom.porsche.com
Domů
Sdílet
Diskuse