Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
22. listopadu 2020 18:09
Čas čtení 0:46
Ondřej Jarůšek

Alan Rickman si až do smrti psal deníky, popisuje i natáčení Harryho Pottera. Jeho zápisky vyjdou v knižní podobě

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Rickmanovy zápisky nakladatelství označuje za „intimní, bystré a velmi vtipné“.

Deníky slavného britského herce Alana Rickmana, kterého mohou diváci znát zejména díky roli profesora Snapea ve filmech o Harrym Potterovi, vyjdou v knižní podobě. Informuje o tom britský deník The Guardian.

S psaním osobních zápisků Rickman začal počátkem 90. let minulého století a deníky si vedl až do konce svého života. Zemřel v roce 2016 v nedožitých 70 letech. Už při jejich psaní si prý ale přál, aby byly jednoho dne publikovány knižně. Jeho přání se tak nakonec splní.

Alan Rickman
Zdroj: TASR/AP

Knižní vydání deníků, kterých herec napsal 27 svazků, pokrývá zhruba 25 let Rickmanovy bohaté kariéry. Popisuje v nich jak zkušenosti z hraní na divadelních prknech, tak i z natáčení filmů. Nechybí samozřejmě ani pasáže o ztvárňování postavy profesora Snapea, fanoušci slavné ságy z pera J. K. Rowlingové se tak dozví některé podrobnosti ze zákulisí, které dosud zůstávaly utajeny.

Čtenářům se však naskytne také náhled do hercovy duše během natáčení snímků jako Láska nebeská, Rozum a cit, Galaxy Quest a dalších filmů.

Doporučeno
Souboj obrů, korunovace šampionky a plno tvrdých ukončení v 1. kole. Oktagon 18 nabídl MMA fanouškům další skvělou show Souboj obrů, korunovace šampionky a plno tvrdých ukončení v 1. kole. Oktagon 18 nabídl MMA fanouškům další skvělou show 21. listopadu 2020 22:47

„Deníky odhalují opravdového Alana Rickmana – vtipného, vášnivého a příležitostně provokativního. Čtenářům poskytnou nový pohled na jeho umění,“ uvedlo britské nakladatelství Canongate, které knihu vydává. 

Rickmanovy zápisky nakladatelství označuje za „intimní, bystré a velmi vtipné“. Herec je prý psal tak, jako kdyby mluvil s blízkým kamarádem. Vydány budou celosvětově na podzim roku 2022

Domů
Sdílet
Diskuse