Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
23. dubna 2024 10:59
Čas čtení 0:37
Ilona Hobzová

Ulov si knihy zdarma. Pražská galerie je nabízí v rámci speciální akce

Ulov si knihy zdarma. Pražská galerie je nabízí v rámci speciální akce
Zdroj: Pexels/Melike Benli
KULTURA KNIHY KULTURNÍ AKCE PRAHA
Uložit Uložené

Kunsthalle Praha ukončuje literární výstavu.

Ve středu 24. dubna nabídne Kunsthalle Praha na Malé Straně speciální pop-up akci, v rámci které si můžeš odnést knížku zdarma. Získat můžeš některé ze stovek kousků, které byly součástí právě končící výstavy READ.

Doporučeno
O návštěvě těchto zemí sní čeští turisté nejčastěji. Spíš než destinace u nich ale rozhoduje cena letenek O návštěvě těchto zemí sní čeští turisté nejčastěji. Spíš než destinace u nich ale rozhoduje cena letenek 23. dubna 2024 7:51

Za literární instalací stálo světově proslulé umělecké duo Elmgreen & Dragset, které galerii proměnilo v živoucí veřejnou knihovnu. Na výstavě READ dvojice představila díla šedesáti mezinárodních umělkyň a umělců. Elmgreen & Dragset koncept původně představili v roce 2003 v pařížské galerii Perrotin pod názvem Paris Diaries, následně tuto performanci prezentovali ve variantách Istanbul Diaries (2013), Hong Kong Diaries (2015) a Dallas Diaries (2019). S výstavou skandinávské dvojici pomohl startup Knihobot, odkud všechny knihy pocházejí.

Tuhle zajímavou výstavu už bohužel nestihneš, pro knížku zdarma si můžeš skočit ve středu 24. dubna mezi 11:00 a 21:00. Vstup i všechny knížky jsou zdarma a počet knih na osobu není limitován. Za každou odnesenou knihu z výstavy navíc galerie daruje příspěvek na činnost Artotéky Městské knihovny v Praze.

Domů
Sdílet
Diskuse