Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
24. listopadu 2020 13:41
Čas čtení 0:58
Daniel Mikolášik

Polský Vogue bojuje za práva žen v interrupčních otázkách. Nahá modelka na obálce žádá svobodu v rozhodování

NEWS POLSKO
Uložit Uložené

„Reprodukční práva jsou lidská práva, zaručují svobodu rozhodování o našem životě, našich tělech, zdraví a osudu,“ píše modelka na Instagramu.

V Polsku došlo během posledních týdnů k několika významným protestům za ženská práva, kterých se zúčastnily stovky tisíc občanů. Lidé od 22. října demonstrují proti zpřísnění interrupční legislativy. Poláci ve velkých počtech vyjadřují nesouhlas vůči polské nacionalisticko-konzervativní vládě.

Doporučeno
V Polsku zakázali téměř všechny interupce. Tisíce žen protestují v ulicích měst V Polsku zakázali téměř všechny interupce. Tisíce žen protestují v ulicích měst 24. října 2020 17:56

Jak informuje Independent, k tisícům občanů se přidala i polská edice předního módního časopisu Vogue, která ve svém prosincovém čísle bojuje za práva žen v interrupčních otázkách. Na obálce se nachází topmodelka a aktivistka Anja Rubik. V jedné verzi je dokonce úplně nahá a intimní partie si zakrývá rukou.

Domů
Sdílet
Diskuse