Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. prosince 2020 17:15
Čas čtení 0:40
Adam Smeták

I když vláda zavřela skiareály, dorazily do nich bobovat stovky lidí

NEWS KORONAVIRUS LYŽOVÁNÍ
Uložit Uložené

Češi si vždy najdou řešení.

Ačkoli jsou lyžařské areály, respektive lanovky a hotely, podle vládních nařízení uzavřené, ve středu dopoledne je vzali Češi útokem. Do  lyžařského areálu Monínec na Příbramsku podle iDNES dorazilo kolem 300 lidí, což je větší počet než za běžného provozu. Lidé využívají sněhové přikrývky hlavně k bobování. Hlavní sjezdovku hlídá ostraha. 

Ředitel skiareálu Jaroslav Krejčí pro iDNES uvedl, že dle jeho názoru by otevření skiareálů umožnilo hlídat dodržování rozestupů a nošení roušek. Momentálně se lidé prý shlukují a roušky nemá nikdo z nich. 

Nával lidí musí korigovat také na Božím daru či v Moravskoslezském kraji. Krkonošský ski resort Černá hora-Pec dokonce nechal spuštěnou kabinovou lanovku na Černou horu v Jánských lázních. V provozu je i lanovka Zahrádky Express v Peci pod Sněžkou. Podle ředitele Asociace horských středisek ČR Libora Knota není v silách skiareálů lidem vstup na sjezdovky zakázat.

Doporučeno
Česko má rekord v počtu nakažených. Za den přibylo 16 329 případů Česko má rekord v počtu nakažených. Za den přibylo 16 329 případů 30. prosince 2020 11:23
Domů
Sdílet
Diskuse