Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. ledna 2021 13:47
Čas čtení 1:11
Marián Mauik Biel

WhatsApp změnil pravidla, Elon Musk fanouškům doporučil přejít na Signal. Ten nyní pro obrovský nárůst popularity nestíhá

TECH WHATSAPP
Uložit Uložené

Nově už musíš dovolit Facebooku sdílet některá tvá data z chatovací aplikace. Nejbohatší člověk planety má řešení.

V tyto dny uživatelé oblíbené aplikace WhatsApp dostávají upozornění na změnu podmínek soukromí. V podstatě dochází k silnějšímu propojení WhatsAppu s Facebookem a jeho partnerskými službami.

Podle XDA-Developers tak budou mít další Facebook produkty přístup k informacím, jako je tvé telefonní číslo, data o přenosech, informace, jak komunikuješ s ostatními, informace o druhu zařízení, IP adrese a další. Samozřejmě, obsah samotných zpráv je stále viditelný pouze pro odesílatele a příjemce.

Doporučeno
Elon Musk je nejbohatším člověkem na světě Elon Musk je nejbohatším člověkem na světě 7. ledna 2021 17:26
WhatsApp
Zdroj: XDA-Developers

Na jednu straně je to jen banalita zaměřená na lepší cílení reklamy, na druhou stranu zas poměrně nepříjemné zasahování do soukromí. Nejhorší na tom je to, že se tomu nedá vyhnout. V aplikaci je na výběr jen odsouhlasení nových podmínek. V opačném případě se WhatsApp nedá používat. A po 4 měsících bez aktivity se WhatsApp konto zcela ruší.

Domů
Sdílet
Diskuse