Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. ledna 2021 19:11
Čas čtení 0:56
Adam Novosad

Porotce německé Superstar přirovnal opatření proti koronaviru k nacistickým koncentračním táborům, ze show ho vymazali

ZAJÍMAVOSTI KORONAVIRUS NĚMECKO
Uložit Uložené

V německé Superstar se nyní diváci setkávají jen se třemi zbývajícími porotci.

Show Superstar nepatří mezi oblíbené televizní pořady pouze v Česku. Televize RTL aktuálně vysílá německou verzi Superstar, která se však nyní neobešla bez skandálu způsobeného jedním z porotců, uvádí T-Online.

V porotě tam až donedávna seděl zpěvák Michael Wendler, avšak po svých kontroverzních vyjádřeních z obrazovek doslova zmizel. RTL ho v postprodukci totiž dodatečně vymazala, když začátkem roku přirovnal novou vlnu opatření proti pandemii koronaviru k nacistickým koncentračním táborům.

Porotca nemeckej Superstar prirovnal opatrenia proti koronavírusu k nacistickým koncentračný táborom, tak ho zo šou vymazali
Zdroj: RTL/T-online

Wendler nešetřil kritikou na opatření již minulý podzim, když náhle odešel z poroty německé Superstar a začal šířit konspirační teorie o pandemii. Televize RTL se tehdy rozhodla, že natočené epizody z castingů nebude nijak upravovat a Wendlerovu tvář v nich nechá, ovšem zpěvák před pár dny přilil olej do ohně.

Opatření přirovnal k tomu, co se dělo v koncentračních táborech za druhé světové války, a televize ho už odmítla tolerovat. V postprodukci tak editorům nakázala, aby z natočených epizod Wendlera vymazali, což nebyl nejlehčí úkol. Zpěvák tak znenadání zmizel z obrazovek za rozmazanou bublinou, kde je vidět, jak gestikuluje, ale není slyšet, co říká a jak se vyjadřuje.

Doporučeno
Sergei Barracuda rozbil novým albem lednové vakuum v Čechách. Nový klip chystají i STEIN27 nebo Sensey Sergei Barracuda rozbil novým albem lednové vakuum v Čechách. Nový klip chystají i STEIN27 nebo Sensey 11. ledna 2021 19:12

Jméno zpěváka se už ve vysílání RTL neobjevilo a když jeden ze soutěžících zazpíval právě jeho skladbu, diváci neslyšeli žádnou hudbu, jen následné hodnocení.

I před samotným začátkem relace televize ukázala text, v němž vysvětlila, že epizody natáčeli v září minulého roku, avšak mezitím s porotcem ukončila spolupráci a po nejnovějších rasistických a diskriminačních vyjádřeních se ho rozhodla z vysílání vymazat kompletně.

Domů
Sdílet
Diskuse