Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. ledna 2021 18:32
Čas čtení 2:04
Dominik Vetrák

Returnal je nejnovější exkluzivita pro PS5. Má lepší efekty než God of War a akci, která nemá obdoby

TECH
Uložit Uložené

Returnal vychází už za dva měsíce a my se nemůžeme dočkat.

Všichni jsme se těšili na moment, kdy finské studio Housemarque odhalí svou novou hru. Tvůrci takových pecek jako Resogun, Dead Nation, Alienation či Nex Machina v roce 2017 prohlásili, že studio arcade je mrtvé. Jejich hry se totiž zdaleka neprodávaly tak, jak by si zasloužily. A to i přesto, že vyhrávaly řadu ocenění a jsou prakticky označovány za krále tohoto žánru.

Zkušenosti ze svých předešlých žánrů a vynikajících titulů nyní předvádějí ve své první velké AAA hře. Financuje ji Sony jako exkluzivní titul pro PS5 a vypadá úžasně. Returnal je akční střílečka z pohledu třetí osoby, která využívá náhodně generovaný mimozemský svět na nebezpečné planetě.

Doporučeno
Thronebreaker je po Zaklínači 3 nejlepší hrou od CD Projekt Red. Nádherný výtvarný styl, příběh a gwentové souboje si zamiluješ Thronebreaker je po Zaklínači 3 nejlepší hrou od CD Projekt Red. Nádherný výtvarný styl, příběh a gwentové souboje si zamiluješ 19. ledna 2021 18:56

Returnal je najnovšia exkluzivita pre PS5. Efekty má lepšie ako v God of War a akciu, aká nemá obdobu
Zdroj: PlayStation/Housemarque

Hlavní postava je Selene, po zuby vyzbrojená elitní vědkyně/vojačka, která se snaží přežít na planetě uvízlé v časové smyčce. Kdykoli Selene zemře, probouzí se těsně předtím, než na planetě havaruje. Hra má roguelite prvky, což znamená, že po každé smrti začíná hráč znovu, dokud si nevylepší postavu, zbraně a gadgety natolik, že ji dokáže projít celou.

Domů
Sdílet
Diskuse