Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. ledna 2021 9:13
Čas čtení 1:12
Ondřej Jarůšek

VIDEO: Po těchto úderech šel Conor McGregor k zemi. Podívej se, jak dostal první KO ve své kariéře

SPORT UFC
Uložit Uložené

Dustin Poirier si na UFC 257 připsal obrovský úspěch.

V noci ze soboty na neděli se pozornost fanoušků smíšených bojových umění upnula na turnaj UFC 257, jehož hlavní bitvou se stal zápas Conora McGregora s Dustinem Poirierem. Ti se spolu poprvé střetli již v roce 2014, kdy po necelých dvou minutách zvítězil hvězdný Ir. V dnešní odvetě však dokázal Poirier srovnat skóre a McGregora ukončil tvrdě v druhém kole.

Pro Conora McGregora se jedná o velmi drtivou prorážku. Přestože totiž už prohru dříve několikrát zažil, nikdy předtím KO nedostal. Až dnes. TKO mu sice uštědřil Floyd Mayweather, jednalo se však o boxerský money fight, nikoliv MMA zápas. A kromě toho se dnes Conorovi poměrně vzdálila vidina pásu v lehké váze (do 70 kilogramů), na který si letos brousil zuby. 

Doporučeno
Conor McGregor tvrdě prohrává v druhém kole! Stane se Dustin Poirier králem lehké váhy? Conor McGregor tvrdě prohrává v druhém kole! Stane se Dustin Poirier králem lehké váhy? 24. ledna 2021 6:40

O titul pro šampiona tak pravděpodobně dostane šanci zabojovat právě Dustin Poirier s Michaelem Chandlerem, který v hlavním předzápase turnaje velkolepě ukončil Dana Hookera. Dlouhodobým králem této divize byl dagestánský bojovník Khabib Nurmagomedov, který však loni ukončil kariéru. Stále je však možné, že dojde ke zvratu a dagestánský škrtič se ještě přeci jen vrátí. To zřejmě odhalí až nejbližší týdny a měsíce.

Tak jako tak se ale pro Dustina Poiriera jedná o ohromný úspěch. Nejenže totiž McGregorovi vrátil hořkou porážku, ale navíc potvrdil svá slova z předzápasové tiskové konference, kde se nechal slyšet, že za poslední roky od jejich prvního vzájemného zápasu vyspěl jak pro fyzické, tak i psychické stránce.

Doporučeno
10 zajímavostí o Conoru McGregorovi, o kterých jsi možná nevěděl 10 zajímavostí o Conoru McGregorovi, o kterých jsi možná nevěděl 18. ledna 2021 9:42

Video z konce zápasu si můžeš prohlédnout níže. V průběhu boje Poirier okopával McGregorovu přední honu, na které Ir v závěru téměř nedokázal stát. Sám ostatně po zápase přiznal, že ji měl naprosto mrtvou. Poté se Američanovi podařilo zasadit tvrdou kombinaci úderů, po kterých šel Ir definitivně k zemi.

Domů
Sdílet
Diskuse