Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. ledna 2021 13:38
Čas čtení 0:29
Ondřej Jarůšek

Aktualizováno: Ministr zdravotnictví Blatný má údajně do 14 dní skončit. Je to lež, reaguje Babiš

NEWS
Uložit Uložené

Podle premiéra se Václav Moravec snaží jen zviditelnit svůj pořad.

Ministerstvo zdravotnictví podle nepotvrzených zpráv čekají další změny. Podle České televize by měl z čela rezortu do dvou týdnů odstoupit současný ministr Jan Blatný (za ANO). Nahradit jej údajně má premiér Andrej Babiš (ANO) a výkonným ministrem by se měl stát epidemiolog Roman Prymula (za ANO). 

Babiš spekulace nejprve odmítl komentovat a posléze tyto zprávy popřel. O změně na ministerstvu prý nic neví ani Prymula.

Informace o změnách na ministerstvu zazněly v pořadu Otázky Václava Moravce. Premiér uvedl, že Moravec se snaží jen svůj pořad zviditelnit.

Jan Blatný do funkce nastoupil v říjnu loňského roku. Tehdy nahradil právě Prymulu, který skončil kvůli návštěvě restaurace, která měla být podle protipandemických opatření zavřená. Před Prymulou rezortu šéfoval Adam Vojtěch (za ANO), který se dobrovolně rozhodl rezignovat.

Jan Blatný
Zdroj: Úřad vlády ČR
Domů
Sdílet
Diskuse