Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. února 2021 21:31
Čas čtení 1:07
Marián Mauik Biel

Testy léku na obezitu skončily úspěchem. Pomohl snížit hmotnost až o 20 procent

TECH
Uložit Uložené

Nejde o zázračnou tabletku. Semaglutid je stále jen efektivní doplněk klasického hubnutí.

Obezita je nenápadný zabiják, který sužuje stovky milionů lidí po celém světě. Ovlivňuje zdravotní stav člověka z několika hledisek. Kromě kardiovaskulárních a mnoha dalších nemocí jsou obézní lidé mnohem rizikovější skupina i při onemocnění covid-19.

Změna životního stylu by sice pomohla, ale mnohým chybí odhodlání nebo mají predispozice na vysokou hmotnost. Proto výsledky nových testů léku Semaglutid označují vědci za malý zázrak.

Doporučeno
Člověk během práce s psychedelikem může nahlédnout na některá svá skrytá místa v duši, říká doktor Tomáš Páleníček (Rozhovor) Člověk během práce s psychedelikem může nahlédnout na některá svá skrytá místa v duši, říká doktor Tomáš Páleníček (Rozhovor) 12. února 2021 12:58

Semaglutid imituje hormon GLP-1, který snižuje pocit hladu tím, že stimuluje kontrolní centrum chutě k jídlu v hypotalamu.

Domů
Sdílet
Diskuse