Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. února 2021 15:15
Čas čtení 0:43
Ondřej Jarůšek

Další drastické zpřísnění? Když lidé nebudou dodržovat opatření, přijde drakonická změna, řekl Blatný

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministr zdravotnictví uvádí, že si sám tvrdý lockdown nepřeje.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) uvedl, že pokud nebudou lidé dodržovat nastavená protipandemická pravidla a nemocnice nevydrží nápor pacientů, přijde „drakonická změna“, které se ale prý chce vyhnout a sám by si tvrdý lockdown nepřál. Uvedl to v nedělním pořadu Partie na Primě.

„Kdybychom žádná opatření neměli, přišla by katastrofa. Situace není dobrá. Nejde o hledání viníka, ale o uvědomění si situace. Bylo by nesmírně užitečné, kdybychom se všichni spojili. Možná budeme muset opatření zpřísnit,“ řekl Blatný.

Jan Blatný
Zdroj: Úřad vlády ČR

Šéf zdravotnictví však nespecifikoval, jak by podle něj ještě přísnější režim, než jaký máme teď, měl vypadat. „Spíš jsem odkazoval na opatření jiných států, které skončily v opravdu tvrdém lockdownu s omezením pohybu osob. Moje preference je domluvit se s lidmi na tom, aby to bylo potřeba. Nejsem ten, kdo by to teď chtěl navrhovat,“ dodal.

Doporučeno
Na Novém Zélandu žijeme, jako by pandemie neexistovala, říká Kristýna. Plat třikrát vyšší než doma si užívá (Rozhovor) Na Novém Zélandu žijeme, jako by pandemie neexistovala, říká Kristýna. Plat třikrát vyšší než doma si užívá (Rozhovor) 20. února 2021 10:48

To, že stávající epidemiologická situace není dobrá, uvedl i premiér Andrej Babiš. Ten pro Českou televizi zároveň připustil, že školy na začátku března nakonec možná zůstanou zavřené. Jejich otevření mělo být totiž podmíněno příznivým vývojem pandemie. V posledních dnech ovšem začal opět stoupat počet nakažených a vzrostlo i reprodukční číslo R.

Domů
Sdílet
Diskuse