Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. března 2021 11:24
Čas čtení 0:30
Ondřej Jarůšek

ČHMÚ: V těchto krajích platí výstraha před silným větrem s nárazy až 70 km/h

ČHMÚ: V těchto krajích platí výstraha před silným větrem s nárazy až 70 km/h
Zdroj: TASR - Michal Svítok
NEWS ČHMÚ
Uložit Uložené

ČHMÚ varuje před možnými menšími škodami na budovách nebo před menším poškozením stromů.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal výstrahu před silným větrem, která se týká většiny krajů nebo jejich části. Nízký stupeň nebezpečí podle aktuální předpovědi platí během dnešního poledne, odpoledne a večera. Očekává se čerstvý jihozápadní vítr místy s nárazy 55 až 70 km/h.

Výstraha platí pro Prahu, velkou část Středočeského kraje, část Jihočeského, Libereckého a Olomouckého kraje, pro část Vysočiny a dále pro Plzeňský, Karlovarský, Ústecký, a Moravskoslezský kraj.

Doporučeno
Tatínku, nezabíjej mě, prosila ho dcera. Těchto šest nejbrutálnějších vrahů z Česka ti nedá spát Tatínku, nezabíjej mě, prosila ho dcera. Těchto šest nejbrutálnějších vrahů z Česka ti nedá spát 11. března 2021 16:06

ČHMÚ varuje před možnými menšími škodami na budovách nebo před menším poškozením stromů. Hrozí také úraz způsobený zlomenými větvemi nebo uvolněnými předměty. Vyskytnout se mohou také komplikace v dopravě. 

„Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty,“ uvádí ČHMÚ. Lidé mají také omezit túry na horách a při řízení vozidel nebo pohybu venku by měli dbát na zvýšenou opatrnost

Domů
Sdílet
Diskuse