Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. března 2021 15:47
Čas čtení 2:20
Adam Smeták

Byla to královna. Hegerové skládají úctu politici, známé osobnosti i Hrad

Byla to královna. Hegerové skládají úctu politici, známé osobnosti i Hrad
Zdroj: TASR/S. Písecký
NEWS
Uložit Uložené

Česko truchlí nad legendou šansonu.

Legendární zpěvačka a populární šansonierka Hana Hegerová zemřela. Bylo jí 89 let. Její odchod vyvolal lavinu kondolencí jak z řad veřejnosti tak mezi politiky a veřejně působícími osobami. S úctou na zpěvačku zavzpomínali například předseda ODS Petr Fiala, ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) nebo ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD). 

„Byla to královna. Zpívala o lásce, zklamání i naději. Její Čerešně, Vana plná fialek nebo Levandulová jsou písně, které lámou srdce, a na které se nedá zapomenout. Stejně jako na paní Hanu Hegerovou. Přišli jsme o mimořádnou osobnost české kultury,“ napsala Jana Maláčová.

Doporučeno
Zemřela zpěvačka Hana Hegerová Zemřela zpěvačka Hana Hegerová 23. března 2021 14:14

„Hana Hegerová patří dlouhodobě k mým nejoblíbenějším zpěvačkám. Způsob její interpretace, pečlivý výběr repertoáru, pěvecká suverenita a osobní přesvědčivost byly u nás zcela jedinečné. Její písně s námi zůstávají. Čest její památce,“ vyjádřil se předseda ODS Petr Fiala.

Domů
Sdílet
Diskuse