Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. března 2021 14:14
Čas čtení 0:50
Vojtěch Vanda

Zemřela zpěvačka Hana Hegerová

Zemřela zpěvačka Hana Hegerová
Zdroj: TASR - S. Písecký
NEWS ČESKÝ RAP KAREL GOTT
Uložit Uložené

Zpěvačka zemřela v 89 letech.

Šansoniérka Hana Hegerová je po smrti. Podlehla vleklým zdravotním problémům, které měla v posledních letech, ve věku 89 let. Informaci přinesl Blesk

Doporučeno
Zemřela atletka Helena Fuchsová Zemřela atletka Helena Fuchsová 15. března 2021 12:45

Jak informuje Blesk, zpěvačka byla hospitalizována v Nemocnici Na Homolce. Podle zdroje blízkého deníku musela známá šansoniérka podstupovat dialízu. V posledním měsíci byla na tom zdravotně ještě hůře než dřív.

Poslední roky zpěvačky nestárnoucích hitů Zhasněte lampióny nebo Čerešně se nesly v návštěvách nemocnic. Navštěvovala například Rehabilitační nemocnici v Berouně kvůli problémům s ledvinami. Vzhledem k oslabenému organismu ukončila pěveckou kariéru prakticky ze dne na den

Držitelka medaile Za zásluhy, kterou dostala z rukou Václava Havla, se narodila v Bratislavě. Narodila se do poměrně dobře situované rodiny, nicméně v životě se jí spíše lepila smůla na paty. Zažila potrat, umřely jí dvě životní lásky, měla rakovinu, na přelomu 70. a 80. let musela dokonce do vězení, a její byt na Staroměstském náměstí dokonce vyhořel, přičemž v něm měla skoro všechny své věci.

A přestože zpívat začala prakticky kvůli penězům, její kariéra byla zářná. Zpívala v Semaforu pod taktovkou Suchého a Šlitra, po boku Gotta a Matušky zase vystoupila ve filmu Kdyby tisíc klarinetů. Během svého života se dokonce setkala i s Beatles. Fanoušci hiphopu si také pravděpodobně pamatují její účinkování ve filmu Česká RAPublika, kde se objevila po boku raperů Huga Toxxxe a Jamese Colea.

Domů
Sdílet
Diskuse