Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. dubna 2021 16:41
Čas čtení 1:38
Dominik Vetrák

Tak nahlas jsme se ještě nesmáli. Upírská komedie What We Do in the Shadows má úžasné postavy, které si okamžitě zamiluješ

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Tvůrci celovečerního mockumentary What We Do in the Shadows se pustili do seriálové adaptace. Podařila se na jedničku.

What We Do in the Shadows je film z roku 2014 od Jemaina Clementa a Taiki Waititiho. Oba si ve filmu také zahráli, a to role upírů. Snímek je natočen stylem mockumentary, takže jde o mix dokumentárního stylu a komedie/parodie. Postavy jsou si tak vědomy toho, že je někdo natáčí, zároveň však žijí svým klasickým životem a sem tam poskytnou štábu krátké rozhovory a vyjádření.

Po úspěchu filmu jsme se ale nedočkali pokračování. Tvůrci se místo toho pustili do stejnojmenného seriálu, který je ještě lepší. Využívá všechny silné zbraně filmu a buduje na věcech, které fungují. V centru dění jsou tři upíři – Nandor, Nadja a Laszlo, které obsluhuje Nándor „familliar“ Guillermo, v podstatě je to jeho sluha.

Doporučeno
The Invincible je animovaný seriál, ve kterém záporáci trhají superhrdinům hlavy a nepřežijí ani hlavní postavy The Invincible je animovaný seriál, ve kterém záporáci trhají superhrdinům hlavy a nepřežijí ani hlavní postavy 1. dubna 2021 14:44

Seriál má stálou dějovou linii, která se postupně rozvíjí, v mnoha epizodách od ní ale odbočí a věnuje se jinému tématu. Tvůrci tak mohou diváka pobavit v jiných lokalitách, s jinými postavami a i v úplně jiném stylu, který by vázání se na jednu dějovou linii nedovolilo. Pokud se ti líbil film, nepochybně ti sedne i seriálový humor. Už po pár epizodách jsme na něj byli tak navnadění, že jsme se nahlas smáli.

Zpět
Sdílet
Diskuse