Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. dubna 2021 15:30
Čas čtení 2:10
Adam Smeták

Babiš selhal a připravil Česko o 70 tisíc dávek vakcíny. Nyní přemýšlí o Sputniku

Babiš selhal a připravil Česko o 70 tisíc dávek vakcíny. Nyní přemýšlí o Sputniku
Zdroj: Úřad vlády ČR
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Jednání premiéra Babiše vedlo k tomu, že Česko přijde o 70 tisíc vakcín.

Česká republika se vinou iniciativy premiéra Andreje Babiše připravila zhruba o 70 000 dávek vakcíny a na konci června bude evropskou zemí s nejnižším procentem naočkovaných obyvatel. Česko, Rakousko a Slovinsko se totiž odmítlo připojit k plánu na pomoc zemím potýkajícím se se zásadním nedostatkem vakcín s cílem vyjednat jich pro sebe více. Odmítnutí solidarity ale vedlo naopak k tomu, že Češi místo 140 000 dávek vakcíny navíc dostanou jen 70 tisíc dávek. Politico hovoří o ostudné porážce.

Portugalské předsednictví EU ve čtvrtek uvedlo, že 19 členských zemí obdrží poměrnou část z 6,6 milionu vakcín. Jde o státy, které se vzdaly některých svých dávek vakcíny ve prospěch Bulharska, Chorvatska, Estonska, Lotyšska a Slovenska. Těchto pět států obdrží v rámci evropské solidarity poměrnou část z 2 854 654 dávek vakcíny. 

Doporučeno
V Maďarsku po svátcích otevřou gastro, obchody i služby. Země je přitom aktuálně nejhorší na světě v počtu mrtvých V Maďarsku po svátcích otevřou gastro, obchody i služby. Země je přitom aktuálně nejhorší na světě v počtu mrtvých 2. dubna 2021 13:41
Domů
Sdílet
Diskuse