Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
5. dubna 2021 10:36
Čas čtení 0:49
Martin Mičuda

Projekt pick-upu od značky Hyundai žije, zcela nové Santa Cruz se začíná rýsovat

Projekt pick-upu od značky Hyundai žije, zcela nové Santa Cruz se začíná rýsovat
Zdroj: Hyundai
TECH
Uložit Uložené

Chystaný pick-up si to zamíří zejména na americký trh.

Již v roce 2015 automobilka Hyundai prozradila svou ambici přinést na trh pick-up s názvem Santa Cruz. Koncept s tímto názvem ale jako by v posledních letech zapadl prachem. Teprve nyní se k nám dostaly první oficiální fotky sériové verze. 

Název Santa Cruz zůstává, ale na rozdíl od první studie prošel design zásadní obměnou. Za tím stojí aktuální designový jazyk značky, který mezitím sází na značně vyzývavější tvary. Poznávacím znakem nejsou jen členité tvary po stranách karoserie, ale zejména specificky tvarovaná přední maska. Ta má totiž po vzoru nového Tucsona parametrická skrytá denní světla, která jsou nenápadně integrována do přední mřížky a odhalí se až po zapnutí.

Hyundi, Santa Cruz,
Zdroj: Hyundai

Nový pick-up si to namíří především na americký trh, kde se Santa Cruz bude i vyrábět (Montgomery v Alabamě). Přesné technické parametry zatím neznáme, pod kapotou se má ale objevit 2,5litrový benzínový čtyřválec, který bude k dispozici jak v atmosférické, tak i přeplňované verzi. Zda bude podléhat jisté formě elektrifikace (mild-hybrid / plug-in hybrid), ještě nevíme.

Doporučeno
Nová Kia EV6 bude mít dojezd 510 kilometrů, nejsilnější verze má přitom až 585 koní Nová Kia EV6 bude mít dojezd 510 kilometrů, nejsilnější verze má přitom až 585 koní 31. března 2021 11:24

Santa Cruz nebude stát na rámové platformě, využívat bude klasickou samonosnou karoserii. I to naznačuje, že pick-up značky Hyundai nebude vysloveně pracantem do těžkých podmínek, ale spíše všestranná imidžovka. Příchod modelu Santa Cruz do Evropy zatím automobilka nevyloučila. Ostatně, pick-upům se v našich končinách v posledních letech mimořádně daří.

Hyundi, Santa Cruz,Hyundi, Santa Cruz,Hyundi, Santa Cruz,Hyundi, Santa Cruz,
Zobrazit galerii
(4)
Domů
Sdílet
Diskuse