Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. dubna 2021 14:33
Čas čtení 4:50
Dominik Vetrák

Emma Watson stihla za 31 let zažít vrchol Hollywoodu. Které jsou její nejlepší filmy a jak vystoupila ze stínu Harryho Pottera?

Emma Watson stihla za 31 let zažít vrchol Hollywoodu. Které jsou její nejlepší filmy a jak vystoupila ze stínu Harryho Pottera?
Zdroj: Warner Bros. Entertainment
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Který film slavné herečky máš nejraději? Emma Watson totiž za více než 20 let své kariéry ztvárnila několik skvělých postav, nejen Hermionu.

Celý svět ji zná jako Hermionu Granger ze série Harry Potter. Roli získala jako devítiletá. Po osmi castingových kolech jí producenti ze studia Warner Bros. oznámili, že si ve filmech zahraje po boku Ruperta Grinta a Daniela Radcliffa. Emma Watson dnes slaví 31 let.

Talentovaná herečka začínala účinkováním ve školních představeních. Když však najednou získala roli Hermiony, šlo o velký úspěch. Harry Potter a Kámen mudrců byl její vůbec první film. Nakonec Hermionu ztvárnila celkově v 8 filmech a stala se jednou z nejoblíbenějších hereček, obzvláště pro mladší generaci.

Doporučeno
Dudley z Harryho Pottera honí nesmrtelnou Charlize Theron. Akční novinka od Netflixu slibuje akci na styl Johna Wicka Dudley z Harryho Pottera honí nesmrtelnou Charlize Theron. Akční novinka od Netflixu slibuje akci na styl Johna Wicka 4. července 2020 8:43

V jiných filmech až do ukončení série v roce 2011 neúčinkovala (propůjčení hlasu do animáku The Tale of Desperaux nepočítáme). Podobně jako oba její herečtí kolegové a vlastně všichni dětští herci ze série, i ona dostala nálepku „té herečky“ z Harryho Pottera.

Někteří dětští herci se dokázali uchytit i po skončení kouzelnické ságy, jiní se stáhli do pozadí. Rupert Grint účinkuje převážně v menších seriálech či filmech a Daniel Radcliffe si nadále užívá divadelní hry a věnuje se zejména nezávislým a originálním snímkům.

Emmě Watson se potterovskou nálepku podařilo strhnout zřejmě nejvíce. Může za to fakt, že na rozdíl od Daniela Radcliffa či Ruperta Grinta účinkovala v mnoha mainstreamových projektech.

Emma Watson
Zdroj: Lionsgate

Již krátce po premiéře filmu Harry Potter a Relikvie smrti II účinkovala v dramatu My Week with Marilyn o Marilyn Monroe. Šlo sice o menší roli, ale o další nabídky neměla nouzi. Rok nato se objevila ve skvělém coming-of-age dramatu z teenagerského prostředí s názvem The Perks of Being a Wallflower. Watson si zahrála po boku vycházejících hvězd jako Nina Dobrev, Ezra Miller nebo Logan Lermen. Ve snímku ztvárnila empatickou kamarádku psychicky labilního teenagera a vysloužila si obdiv recenzentů i diváků. Snímek ti určitě doporučujeme.

V roce 2013 vyšel film The Bling Ring od režisérky Sofie Coppola, měl však jen průměrné hodnocení. V témže roce si Watson zahrála samu sebe v komedii This is the End od Setha Rogena. V ní měla být součástí neslušné scény, která však na place vypadala úplně jinak, než byla původně popsána ve scénáři. Scénu natolik neschvalovala, až vznikly klepy, že z natáčení  odešla naštvaná. Režisér Seth Rogen však fámy o tom, že by Watson nebyla na place profesionální, vyvrátil a dokonce se jí za danou scénu i veřejně omluvil.

Emma Watson
Zdroj: Paramount Pictures

V následujících letech hrála ve více průměrných či nadprůměrných počinech. Vždy však předvedla kvalitní herecký výkon. Za zmínku stojí i drama Noah, kde si zahrála po boku Russella Crowa. Snímek pracuje i s ekologickými tématy, které se pro herečku později staly nesmírně důležitými.

Největší mainstreamový hit po Harrym Potterovi přišel s remakem disneyovky Kráska a zvíře, kde si Emma Watson zahrála titulní roli. Snímek v recenzích nezářil, ale stále šlo o povedený film a herečka ukázala, že charisma jí rozhodně nechybí. Následně přišel film The Circle s Tomem Hanksem, na který se však pro jeho nevýraznost rychle zapomnělo.

Za kvalitativně nejdůležitější a nejlepší film v kariéře herečky považujeme její poslední dílo. Historické drama Little Women z roku 2019 režisérky Grety Gerwig bylo jedním z nejlepších filmů nejen daného roku. Ze šesti nominací na Oscara proměnilo tu za nejlepší kostýmy.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 97112 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Na základě které vtipné historky z natáčení Harryho Pottera si uvědomujeme, že Emma Watson má s Hermionou mnoho společného 
  • Co herečku dovedlo k feminismu a k boji za stejná práva mužů a žen
  • Jakou oscarovou roli odmítla a proč
Domů
Sdílet
Diskuse