Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. května 2021 18:23
Čas čtení 0:40
Adam Novosad

Srbsko vyplatí přibližně 650 korun každému, kdo se do konce května nechá naočkovat proti koronaviru

Srbsko vyplatí přibližně 650 korun každému, kdo se do konce května nechá naočkovat proti koronaviru
Zdroj: TASR - Jakub Kotian
NEWS
Uložit Uložené

Srbská vláda se snaží vymyslet způsob, jak naočkovat co největší množství lidí.

Srbsko od začátku roku očkuje své obyvatele mnohem rychleji než je průměr Evropské unie. Země za to vděčí dohodám o nákupu vakcín nejen od Pfizeru či společnosti AstraZeneca, ale i čínské a ruské vakcíny, informuje slovenský Denník N.

Momentálně Srbsko hlásí plán naočkovat do konce května více než tři miliony obyvatel, avšak tempo očkování se postupem času snižuje. Velká část lidí, kteří se chtěli dát očkovat co nejdříve, tak již učinili, a proto srbská vláda vymýšlí způsoby, jak zbývající miliony lidí motivovat k vakcinaci.

Doporučeno
EU zakazuje křivé okurky a zabíjačky, za všechno může Brusel. TOP 5 mýtů o Evropské unii EU zakazuje křivé okurky a zabíjačky, za všechno může Brusel. TOP 5 mýtů o Evropské unii 5. května 2021 14:30

V zemi, kde žije přibližně sedm milionů lidí, vymysleli schéma, jehož prostřednictvím budou lidé dostávat za vakcinaci finanční příspěvek. Srbský prezident Aleksandar Vučić společně s vládou zavádějí příspěvek ve výši kolem 650 korun pro každého občana, který se do konce května nechá očkovat.

Očkování je v Srbsku široce dostupné, od tohoto týdne vakcinační centra otevřou své brány i v několika nákupních centrech a obchodních domech po celé zemi. Finanční příspěvek nebude jedinou motivací na očkování, protože vláda vymyslela i systém slevových poukázek, které očkování obyvatelé dostanou jako odměnu.

Domů
Sdílet
Diskuse