Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. května 2021 14:08
Čas čtení 5:20
Tereza Šnajdrová

Zwi Migdal: Židovská mafie prodávala ženy do otroctví a nutila je k prostituci

Zwi Migdal: Židovská mafie prodávala ženy do otroctví a nutila je k prostituci
Zdroj: Cassis Films
HISTORIE
Uložit Uložené

O zapomenutém příběhu skupiny Zwi Migdal se moc nemluví, přesto se jedná o jeden z největších skandálu v historii.

Zwi Migdal byla skupina organizovaného zločinu založená v Polsku, ale její působení se soustřeďovalo především do Argentiny, Brazílie, Polska, Jižní Afriky a Spojených států. Organizace obchodovala s židovskými ženami ze střední Evropy, které prodávala k sexuálnímu otroctví a nutila je k prostituci.

V našem článku tě zasvětíme do fungování této skupiny, představíme ti taktiky, jaké muži používali k získání sexuálních otrokyň a poskytneme ti i názor historika Mgr. Zbyňka Vydry, Ph.D. z Pardubické univerzity, kterého jsme se zeptali, zda byla do obchodování s ženami zahrnuta i Česká republika a jak je možné, že takové zvěrstvo mohlo fungovat více než 70 let.

Doporučeno
Jack a Rose z Titanicu neexistovali. Které příběhy hrdinů jsou pravdivé a co je čistá fikce? Jack a Rose z Titanicu neexistovali. Které příběhy hrdinů jsou pravdivé a co je čistá fikce? 15. dubna 2021 9:30

Obchodníci s židovskými ženami ze střední Evropy

Jak jsme říkali již na začátku, Zwi Migdal byla skupina organizovaného zločinu, která vznikla v Polsku a obchodovala s židovskými ženami ze střední Evropy, které prodávala na sexuální otroctví a prostituci. Fungovala od roku 1867 dlouhých 72 let. Po první světové válce měla jen v Argentině více než 400 členů. Nejen její oběti, ale i provozovatelé byli židovského původu a pobočky měla po celém světě, konkrétněji v Brazílii, Spojených státech, Polsku, Jižní Africe, Indii a Číně. 

Zwi Migdal je zločinecká organizace s kořeny v Polsku, operující převážně v Latinské Americe a USA, specializující se na organizování prostituce a obchod se ženami,“ shrnuje působení Zwi Migdalu historik Zbyněk Vydra. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Klio Y La Turba (@klioylaturba)

Organizace Zwi Migdal svého vrcholu dosáhla ve 20. letech 20. století, kdy pod ní spadalo více než 430 pasáků, kteří ovládali více než 2 000 nevěstinců se zhruba 4 000 ženami pouze v Argentině. Dovedeš si představit, kolik žen si tak zotročila po celém světě? Není se čemu divit, že roční obrat těchto kriminálníků činil padesát milionů dolarů, což je více než jedna miliarda českých korun. Úspěch této organizace pramenil ze skutečnosti, že její členové byli vázáni přísnými pravidly, která byla založena na pořádku, disciplíně a poctivosti.

Doporučeno
Heparinový vrah bral pacienty „kus od kusu“. „Nepřestal jsem s tím, protože mi to procházelo,“ řekl Heparinový vrah bral pacienty „kus od kusu“. „Nepřestal jsem s tím, protože mi to procházelo,“ řekl 18. května 2021 9:30
Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 98617 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse