Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
20. května 2021 17:12
Čas čtení 1:44
Tereza Šnajdrová

„Patří ženy do politiky?“ ptali se lidovci. Ne, uvedla drtivá většina respondentů, anketa pak zmizela

„Patří ženy do politiky?“ ptali se lidovci. Ne, uvedla drtivá většina respondentů, anketa pak zmizela
Zdroj: KDU-ČSL
POLITIKA KDU-ČSL
Uložit Uložené

Nejedná se o první přešlap s anketou, kterého se KDU-ČSL dopustilo.

Po zahájení volební kampaně koalice Pirátů a STAN, kteří mají mezi lídry pouze jednu ženu, se na internetu rozpoutala diskuse o roli žen v politice. Toho se rozhodli využít i lidovci. A tak na Instagramu uveřejnili anketu, v níž hrála hlavní roli jedna otázka – „Patří ženy do politiky?“ Během pár desítek minut anketu zase smazali. Ještě předtím se ale lidem podařilo ofotit průběžné výsledky, podle nichž si většina fanoušků myslela, že ženy do politiky nepatří.

Doporučeno
Pirátům chybí starší lidé i ženy. „Řada z nich dává přednost starání se o děti,“ tvrdí Michálek Pirátům chybí starší lidé i ženy. „Řada z nich dává přednost starání se o děti,“ tvrdí Michálek 19. května 2021 13:43

Proč KDU-ČSL vyvěsilo na Instagram anketu s takto formulovaným dotazem a proč ji následně smazalo jsme se zeptali předsedy i mluvčí strany. Do vydání článku ale nepřišla odpověď.

Domů
Sdílet
Diskuse