Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. května 2021 10:01
Čas čtení 0:30
Vojtěch Vanda

Ministr zdravotnictví Arenberger končí, nahradí jej opět Adam Vojtěch

Ministr zdravotnictví Arenberger končí, nahradí jej opět Adam Vojtěch
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS PETR ARENBERGER
Uložit Uložené

Nečekanou zprávu uvedl premiér Andrej Babiš.

Zprávu uvedl v úterý dopoledne premiér Andrej Babiš (ANO) pro Deník N. Uvedl, že nynější ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) ze svého postu rezignuje. Nahradit jej má bývalý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Doporučeno
Prostředí politiky pro mě nebylo úplně kultivující. Atmosféra společnosti se od jarního období výrazně posunula, říká Vojtěch Prostředí politiky pro mě nebylo úplně kultivující. Atmosféra společnosti se od jarního období výrazně posunula, říká Vojtěch 1. listopadu 2020 8:45

„Mluvil jsem s ním včera a dneska ráno mi potvrdil svou rezignaci,“ uvedl na Arenbergerovu adresu premiér Babiš v úterý na brífinku po summitu EU. Nahradit jej má první ministr zdravotnictví, který čelil koronaviru – Adam Vojtěch.

„V září po covidové zátěži se rozhodl, že odejde. Mrzelo mě to, protože si myslím, že byl velice dobrý ministr. Teď jsme se domluvili, že nastoupí a bude ve funkci ministra až do demise této vlády,“ doplnil Babiš na adresu staronového ministra Vojtěcha.

Sám Arenberger by měl podle informací webu iROZHLAS.cz oznámit svou rezignaci v 11:00 na tiskové konferenci. 

Domů
Sdílet
Diskuse