Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
16. června 2021 22:05
Čas čtení 0:41
Richard Bonde

Unikla testovací verze nového Windows 11. Víme, jak bude nový operační systém vypadat

Unikla testovací verze nového Windows 11. Víme, jak bude nový operační systém vypadat
Zdroj: Microsoft
TECH MICROSOFT WINDOWS
Uložit Uložené

Čeká nás panel s vycentrovanými ikonami, nové pozadí a nové funkce.

Americká společnost Microsoft nedávno ohlásila, že příští čtvrtek 24. června 2021 odhalí novou verzi operačního systému. Technologický gigant tak navázal na zprávu starou několik dní, v níž prohlásil, že podpora aktualizací pro Windows 10 skončí v roce 2025.

Bylo jen otázkou času, kdy na povrch vyplují první snímky obrazovky či dokonce betaverze dlouho očekávaného systému Windows 11. Neuběhl ani den a přesně to se také stalo. Vzhled a nové funkce verze Build 21996.1 jsou ve videu od XDA Developers.

Doporučeno
Internet Explorer odchází do zapomnění. Microsoft oznámil, že legendárnímu prohlížeči ukončuje podporu Internet Explorer odchází do zapomnění. Microsoft oznámil, že legendárnímu prohlížeči ukončuje podporu 21. května 2021 10:05

Když Microsoft vydal nynější operační systém, Windows 10, vývojáři prohlásili, že to bude poslední verze Windows. Z hlediska číselného označování verzí se mýlili, ale podle všech dostupných informací je Windows 11 jen velkým redesignem současné verze Windows 10.

Novinky, kterých si každý uživatel všimne okamžitě, jsou zcela nový panel s vycentrovanými ikonami a kompletně překopané menu Start. Windows 11 přichází na trh i s řadou nových pozadí, která se pravděpodobně budou barevně přizpůsobovat času dne, resp. světlému/tmavému režimu v systému.

Doporučeno
Komunikace po smrti: Chatbot od Microsoftu chce napodobit chování a vzhled zesnulých osob Komunikace po smrti: Chatbot od Microsoftu chce napodobit chování a vzhled zesnulých osob 10. ledna 2021 12:48

Oficiální představení bude možné sledovat v přímém přenosu. Podle expertů by měly do té doby vyjít ještě tři testovací verze (Build 21997, 21998 a 21999) a první veřejnou verzí bude Build 22000.

Domů
Sdílet
Diskuse