Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. července 2021 v 16:50
Čas čtení 2:56
Tereza Šnajdrová

Dnes je Světový den UFO. Toto jsou případy, které byly zaznamenány v Česku

Dnes je Světový den UFO. Toto jsou případy, které byly zaznamenány v Česku
Zdroj: Unsplash/Albert Antony/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

UFO někteří údajně zahlédli i nad Českou republikou.

Světový den UFO připadá na 2. července. Nastal tak ideální čas připomenout si případy, kdy bylo UFO údajně zahlédnuto i nad Českou republikou. Fenomén neznámých létajících objektů začal již ve 40. letech 20. století a konspirátorů, kteří prý zahlédli zelené mužíčky, stále přibývá. Na to se rozhodla zareagovat i NASA, která se v posledních měsících zaměřila právě na incidenty popisující výskyt UFO a brzy se tak snad dozvíme, zda UFO opravdu existuje, nebo ne. 

Doporučeno
Americká vláda oficiálně zveřejnila nahrávky zachycující UFO Americká vláda oficiálně zveřejnila nahrávky zachycující UFO 28. dubna 2020 v 9:03

Během pandemie prý bylo možné pozorovat UFO nad Studeněvsí

Nejnovější výskyt neznámých létajících objektů byl zaznamenán v březnu minulého roku ve Studeněvsi na Kladensku. Několik lidí, kteří se vzájemně neznali, údajně zahlédlo UFO, s čímž se také obrátilo na Kladenský deník a podělilo se s ním o výpovědi. „Nad naším domem rotovala gigantická koule a při pozorování dalekohledem to bylo jako diamant s různými odlesky ledovými a dorůžova a dožluta a kolem toho prštěly jiskry jako z prskavky. Bylo to nádherné a hrozně rychle to rotovalo. Bylo to celkem osm koulí rozmístěných v prostoru různě po vsi,“ uvedla zastupitelka obce Alena Podolská. 

S manželem jsme byli zaskočeni a pokusili jsme se úkaz vyfotit a natočit. Rotovalo to a zářilo nad Studeněvsí asi hodinu,“ pokračovala Podolská. Podivný úkaz pak potvrdili i další obyvatelé obce. Podle uznávaného českého záhadologa Arnošta Vašíčka se tyto tajemné světelné koule vyskytují po celém světě, avšak nikdo pořádně neví, co je vyvolává. Někteří udávají, že za jejich vznikem stojí přebytek přírodní elektřiny ve vzduchu, jiní je označují za optický klam a další zase za UFO.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Domů
Sdílet
Diskuse