Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. července 2021 12:43
Čas čtení 0:54
Vojtěch Vanda

Policie hledá muže, který v jižních Čechách znásilnil ženu na cyklostezce. Prosí veřejnost o pomoc s identifikací

Policie hledá muže, který v jižních Čechách znásilnil ženu na cyklostezce. Prosí veřejnost o pomoc s identifikací
Zdroj: Policie ČR
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Byl jsi v sobotu 17. července na cyklostezce z Bavorovic k Hluboké nad Vltavou? Možná budeš moci identifikovat pachatele trestného činu.

Českobudějovičtí kriminalisté prosí veřejnost o pomoc při pátrání po muži, který měl znásilnit ženu na cyklostezce. Incident se stal v sobotu 17. července mezi 11. a 12. hodinou dopoledne na trase vedoucí z obce Bavorovice k obci Hluboká nad Vltavou poblíž rozcestníku Podskalská louka. Policisté, kvůli jednodušší identifikaci, zveřejnila identikit pachatele.

Doporučeno
Muž v Brně nadýchal 5,22 promile. Takto vysoká hodnota bývá i smrtelná Muž v Brně nadýchal 5,22 promile. Takto vysoká hodnota bývá i smrtelná 21. července 2021 10:33

Pachatel šel na svou oběť vychytrale. „(Muž) nejprve oslovil mladou ženu, která zde byla na procházce. Pachatel pod záminkou, že ženě ukáže lepší trasu, jelikož směřovala na Kralův Hrádek, ji odvedl na louku, která se nachází mezi cyklostezkou vedoucí na Hlubokou a levým břehem řeky, kde ji přibližně 200 metrů od sportovně-relaxačního centra znásilnil,“ uvedla mluvčí jihočeských policistů Štěpánka Schwarzová.

Žena byla znásilněna zhruba v těchto místech

Policisté proto zveřejnili i identikit muže. Pachatel by měl mít mezi 20 a 30 lety a je 175180 centimetrů vysoký.tmavě hnědé vlasy a mluví plynně česky. „Na sobě měl v době spáchání skutku oblečené zelené triko s krátkým rukávem s motivem palmy, sportovní kraťasy modré barvy bez kapes s hnědým páskem a kovovou přezkou. Na nohou měl obuty sportovní zavazovací hnědé boty,“ dodala mluvčí.

V případě, že jsi muže poznal, nebo ses v inkriminovanou dobu na místě pohyboval, přihlas se policii na tísňovou linku 158. Není totiž vyloučeno, že dotyčný osloví i další ženy, které by se mohly stát dalšími oběťmi. Policisté proto dále vyzývají veřejnost, aby se nebavili s cizími lidmi a nechodili s nimi na opuštěná místa.

Domů
Sdílet
Diskuse