Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. července 2021 10:33
Čas čtení 0:48
Vojtěch Vanda

Muž v Brně nadýchal 5,22 promile. Takto vysoká hodnota bývá i smrtelná

Muž v Brně nadýchal 5,22 promile. Takto vysoká hodnota bývá i smrtelná
Zdroj: Městská policie Brno
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Muž nejprve dechovou kontrolu vůbec nezvládal. Přístroj poté odhalil hodnotu, která bývá i smrtelná.

Nestává se, aby přístroj na měření hodnoty promile alkoholu v krvi ukazoval podobná čísla. Nicméně k tomu, který používají městští policisté v Brně, se v neděli dostal extrémně opilý muž, jemuž po měření nejprve ani vyskočila hodnota 5,22 promile alkoholu. Opilec měl problémy stát i mluvit, v tomto případě se však dá mluvit o štěstí, že to vůbec dokázal. Pro „netrénovaného“ člověka by podobná dávka mohla být smrtelná.

Doporučeno
Opilý muž se v Praze vydával za policistu. Chtěl jezdit zadarmo městskou dopravou Opilý muž se v Praze vydával za policistu. Chtěl jezdit zadarmo městskou dopravou 19. července 2021 14:50

Policisté se k muži dostali v neděli po poledni. Hlídka si jej všimla na brněnském Dornychu, kde posedával na schodišti u obchodního domu. Muž měl komplikovat práci úklidové službě a tak se strážníci rozhodli, že muže odvezou jinam.

„Když se pokusil vstát, strážníci ho raději opatrně usadili, aby si neublížil. Nebezpečně se totiž potácel a směr chůze vůbec neovládal. Domluva s ním byla složitá a strážníky přesvědčoval, že křestní jméno má stejné jako příjmení. Ukázalo se však, že to není pravda,“ komentoval těžkou práci s mužem mluvčí policie Jakub Ghanem.

První dechovou zkoušku muž nezvládl, musel ji proto opakovaně podstoupit na záchytné stanici, kam byl odvezen. Přístroj zobrazil neuvěřitelnou hodnotu 5,22 promile, což je hodnota promile alkoholu, jež je pro netrénovaného člověka smrtelná.

„Zdravotníci však vyhodnotili, že muž je schopen pobytu na záchytce. Do své péče si ho tedy převzala lékařka,“ doplnil Ghanem.

Domů
Sdílet
Diskuse