Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. července 2021 14:50
Čas čtení 0:57
Vojtěch Vanda

Opilý muž se v Praze vydával za policistu. Chtěl jezdit zadarmo městskou dopravou

Opilý muž se v Praze vydával za policistu. Chtěl jezdit zadarmo městskou dopravou
Zdroj: Městská police Praha
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

K tomu všemu se zjevně opilý muž přihlásil policistům prakticky sám, když oslovil hlídku s tím, že mu má pomoci zjistit informace o osobě převezené na záchytku.

Ani neúplná policejní uniforma z tebe neudělá byť jen polovičního policistu. To už nyní ví dvaapadesátiletý muž, který se v Praze v ošuntělé neúplné policejní uniformě vydával za policistu. Sám na Václavském náměstí oslovil hlídku strážníků s prosbou o asistenci při zjišťování informací o osobě, která byla odvezena na záchytku, nakonec však musel sám své oblečení obhajovat. Jeho přestupkovým jednáním se bude zabývat správní orgán.

Doporučeno
Pojď ven: V Praze vystoupí Marpo a Rytmus, v Brně Tommy Cash nebo Bert & Friends Pojď ven: V Praze vystoupí Marpo a Rytmus, v Brně Tommy Cash nebo Bert & Friends 19. července 2021 12:30

Rád se převléká do uniformy. To již zjistili městští strážníci v Praze o muži, jenž oslovil jednu z hlídek na Václavském náměstí. Při rutinní kontrole jím byli totiž osloveni kvůli „asistenci při zjištění informací o osobě, která měla být převezena na záchytku“. Jeho zvláštní přání, zanedbaný vzhled, alkoholový dech a neúplný stejnokroj však strážníky zaujal mnohem víc.

Muž byl proto požádán o předložení služebního průkazu, který k ne úplnému překvapení policistů neměl. Prý si ho zapomněl, ústně však své údaje nadiktoval.

muž falešný policista
Zdroj: Městská policie Praha

„Bylo však nutné ověřit také jeho údajnou příslušnost ke státní policii. Na policejní služebnu dvaapadesátiletý muž strážníky ochotně doprovodil. Službu konající policista strážníkům už jen potvrdil jejich domněnku, a to, že dotyčný u policie nepracuje,“ komentovala situaci mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Zvědavému muži pak nezbývalo nic jiného, než se přiznat. Údajně se rád převléká do uniforem, a to jak policejní, tak do strážnické. Z jakého důvodu? „Chce jezdit zdarma městskou hromadnou dopravou. Ve svém počínání, ale nevidí žádný problém,“ doplnila Seifertová s tím, že v tom naopak strážníci problém viděli. Přestupkem se bude zabývat správní orgán.

Domů
Sdílet
Diskuse