Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. července 2021 10:47
Čas čtení 0:43
Tereza Šnajdrová

ČHMÚ rozšiřuje předběžné varování: Tropické teploty mohou utnout silné bouřky na celém území Česka

ČHMÚ rozšiřuje předběžné varování: Tropické teploty mohou utnout silné bouřky na celém území Česka
Zdroj: Unsplash/NOAA/volně k užití
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Letošní léto se i na dále ponese ve znamení bouřek.

Letošní léto je deštivé a provázené četnými bouřkami, které nejen na Moravě napáchaly vysoké škody. Ač by se mohlo zdát, že se počasí konečně uklidnilo, není tomu tak. Český hydrometeorologický ústav právě rozšířil předběžné varování před velmi silnými bouřemi, které by měly přijít už v průběhu nedělní noci. Tropické třicítky tak opět utne studená fronta a přívalový déšť.

Doporučeno
Přehledně: Otevírají se další očkovací místa bez registrace. Najdeš je v těchto krajských městech Přehledně: Otevírají se další očkovací místa bez registrace. Najdeš je v těchto krajských městech 21. července 2021 8:05

Ve čtvrtek a v pátek si ještě užijeme příjemné letní počasí, kdy se rtutě teploměrů vyšplhají na 22 až 28 °C. Bude foukat slabý proměnlivý vítr o maximální rychlosti 4 m/s a nad Českem by se neměly vyskytnout ani žádné dešťové mraky, takže pokud se chystáš vyrazit na výlet, počasí ti bude hrát do karet.

Sobota bude o poznání teplejší a nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 28 až 32 °C. K večeru k nám pak začne proudit jihovýchodní vítr, který s sebou přinese přeháňky a bouřky. ČHMÚ proto rozšířil předběžné varování před bouřkami na celé území Česka, a to od nedělní noci až do pondělí.

Stejné počasí pak bude panovat i v neděli a celý příští týden by se měl nést v duchu častých srážek, přívalových dešťů a bouřek.

Doporučeno
Jak se zasadit o lepší stav naší planety? Stačí nemít děti, myslí si někteří z vás Jak se zasadit o lepší stav naší planety? Stačí nemít děti, myslí si někteří z vás 22. července 2021 10:30
Domů
Sdílet
Diskuse