Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. srpna 2021 6:00
Čas čtení 3:09
Tereza Šnajdrová

Až 56 % LGBTQ+ lidí se po pandemii koronaviru cítí osaměle. Těmito třemi kroky můžeš svému okolí pomoci i ty

Až 56 % LGBTQ+ lidí se po pandemii koronaviru cítí osaměle. Těmito třemi kroky můžeš svému okolí pomoci i ty
Zdroj: Pexels/cottenbry/volně k užití
NEWS LGBTQ+ LIDÉ PRAGUE PRIDE 2021
Uložit Uložené

Festival Prague Pride nabízí i mnoho zajímavých přednášek a na té o osamělosti jsme nechyběli ani my.

Festival Prague Pride, který se koná od 2. do 8. srpna v Praze, ti v rámci bohatého programu nabízí i mnoho zajímavých diskuzí a přednášek. Některé z nich se konají v komunitním centru ŽIVOTa 90, kam jsme v úterý večer vyrazili i my na přednášku týkající se osamělosti. Ta je problémem všech generací, orientací a ras a psycholožka Tereza Hacová se s námi podělila i o tipy, jak můžeš osamělým lidem pomoci i ty.

Doporučeno
V pondělí oficiálně začal Prague Pride 2021. Lidé tančili, zpívali a neodradil je ani neutuchající déšť (Reportáž) V pondělí oficiálně začal Prague Pride 2021. Lidé tančili, zpívali a neodradil je ani neutuchající déšť (Reportáž) 3. srpna 2021 15:40

Až 56 % LGBTQ+ lidí se po pandemii koronaviru cítí osaměle

Psycholožka Tereza Hacová, jež spolupracuje právě s organizací ŽIVOT 90, celou přednášku začala čísly, která nejsou příliš příznivá. Věděl jsi, že až 56 % lidí z LGBT+ komunity se po pandemii koronaviru cítí osaměle? 

Když se řekne osamělost, tak si mnozí z vás představí křehkého seniora, který sedí doma mezi čtyřmi zdmi, nemůže nikam chodit a nemá rodinu. Ale takto osamělost vůbec vypadat nemusí. Naopak se ukazuje, že osamělost je častější u mladých lidí, adolescentů a mladých dospělých. Mýtus, že se osamělost týká pouze seniorů, není pravdivý,“ začala přednášku Hacová.

Domů
Sdílet
Diskuse