Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. srpna 2021 9:15
Čas čtení 0:45
Kamila Šebestová

Němci ruší bezplatné antigenní testy. Chtějí tak podnítit lidi, aby se nechali očkovat

Němci ruší bezplatné antigenní testy. Chtějí tak podnítit lidi, aby se nechali očkovat
Zdroj: Jochen Zick - Pool / Getty Images
NEWS KORONAVIRUS NĚMECKO
Uložit Uložené

Testy pro neočkované budou nadále povinné, od října si za ně ale zaplatí.

Německo přichází s rezolutním rozhodnutím. Od října ruší bezplatné antigenní testy. Vláda tak chce podnítit lidi, aby šli na očkování. „Každý bude mít šanci být do té doby zdarma očkován,“ odůvodňuje toto rozhodnutí premiér Dolního Saska.

Neočkovaní budou nadále potřebovat antigenní testy na sportovních událostech či při cvičení ve fitku. Osmačtyřicetihodinový antigenní test budou zároveň potřebovat při vstupu do nemocnic, domovů sociálních služeb či při účasti na kulturních akcích. 

Od poloviny října si však za testy budou muset zaplatit. Výjimku budou mít jen ti, kteří se nemohou nechat očkovat ze zdravotních důvodů. Německo připravuje nový plán pro očkované či ty, kteří prodělali covid-19. 

Je otázkou, jak budou na toto rozhodnutí reagovat lidé, kteří očkování odmítají. V Německu se v posledních dnech konalo několik protestů proti očkování či opatřením proti koronaviru. Na náměstích byly tisíce lidí, kteří nesouhlasí s postojem vlády. Na protestu 1. srpna v Berlíně policie zatkla 600 demonstrantů pro agresivní chování.

Doporučeno
„Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic „Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic 29. března 2024 9:00

Vláda se rozhodla přitvrdit zřejmě i kvůli rychle se šířící variantě Delta. Počet nakažených se v Německu v jeho důsledku značně zvedl. Za včerejšek Němci evidovali 2 480 nových případů nákazy koronavirem. Do dnešního na onemocnění covid-19, které koronavirus způsobuje, zemřelo v Německu téměř 100 000 lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse