Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Jägermeister.
2. září 2021 16:30
Čas čtení 2:48
Sponzorovaný obsah

Hledáš inspiraci na další dobrodružství? Připravili jsme pro tebe 5 filmů, které tě zvednou z pohovky

Hledáš inspiraci na další dobrodružství? Připravili jsme pro tebe 5 filmů, které tě zvednou z pohovky
Zdroj: Warner Bros. Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Top 5 filmů, které tě donutí sbalit si kufry a vyrazit za dobrodružstvím.

Svůj život chceš žít naplno jako každý. Někdy si ale pěkně vostrej víkend můžeš užít i s dobrým drinkem ze svého gauče s partou lidí, které máš rád. Jestli nemáš zrovna budget na to, abys strávil dobrodružství v Indii nebo coloradské poušti, bohatě si vystačíš s noťasem nebo televizí.

A pokud hledáš, kam vyrazit, bude se ti následující seznam filmů, které tě okamžitě inspirují k dobrodružství, hodit také. Pojďme se teď podívat, od čeho se s kamarády nebudeš moci odtrhnout. 

The Secret Life of Walter Mitty

Bena Stillera prostě nemůžeš nemilovat. Jeden z nejlepších komediálních herců, ale zahraje i charakterové role, a to stejně dobře. A pokud tě láká příroda v oblasti Skandinávie nebo Islandu, určitě se ti zalíbí nezávislý film The Secret Life of Walter Mitty. 

Walter Mitty
Zdroj: Century Fox / Wilson Webb

Snímek pojednává o pracovníkovi známého časopisu Life, který musí svůj článek o známém cestovateli zachránit tím, že se vydá hledat ztracenou fotku. Kdo by ale tušil, kam až se pro ni bude muset vydat. U sledování zjistíš, kolik se na světě skrývá míst, kde můžeš nerušeně jezdit na skateboardu nebo si zahrát fotbal s lidmi, které jsi v životě neviděl. 

Film vychází z literární předlohy, pětistránkové povídky Jamese Thrubera, se kterou má ale společný jen název a základní námět. Objevuje se tady také řada narážek. Například oslovení „Major Tom“ vychází ze slavné Bowieho Space Oddity.

Vyhraj pěkně vostrej víkend v hodnotě 100 tisíc korun

Yes Man

Jim Carry ti ukazuje, že život musíš přijmout se vším, co k němu patří. Jakákoliv odmítnutá příležitost je odsouzením k záhubě. Život je totiž hra. Hra o přežití. Což je mimochodem také film, na který se protagonista dívá na své televizi během filmu. 

Yes Man
Zdroj: Warner Bros. Pictures

Podobných referencí je okolo filmu spoustu, objeví se zde třeba narážky na píseň kapely Beatles. Sám snímek pak inspiroval vývojáře legendární hry Fallout: New Vegas, ve které se vyskytuje robot, naprogramovaný tak, aby nemohl říkat ne.

Co ti můžeme doporučit je právě víc se otevřít novým příležitostem a držet v hlavě, že říkat ano nezapomenutelným zážitkům je klíčem ke štěstí. 

Interstate 60

Film řeší těžké dilema. Uspokojit ve výběru práce své rodiče, nebo si jít dělat, co se chce tobě. Je jasný, že správně je za b). Neal Oliver je nadějný malíř, který se chce věnovat právě tomu, co ho nejvíc baví. Během své cesty za štěstím se dostane na dobrodružství na dálnici, kterou ještě nikdo nikdy předtím neviděl.

Interstate 60
Zdroj: Samuel Goldwyn Films LLC

Zajímavá reference ve filmu nastává ve chvíli, kdy se zde objeví záběr na komiks s X-Meny, na jehož titulní stránce je postava, kterou Nealův představitel hrál dva roky před Interstate 60.

Tag!

Na babu jsme si hráli snad všichni, než nám to začalo připadat trapný a dětský. Ale tahle hra přeci může bavit každýho, bez ohledu na to, jestli mu je 8, nebo 38. Jestli hledáš inspiraci, jak si s kámoši zpestřit nejen víkend, ale celej život, můžeš ji najít právě ve snímku, kde hra na babu neskončila se začátkem povinné školní docházky. 

Tag
Zdroj: Warner Bros.

A pozor. Tohle není žádný výmysl Hollywoodu. Na babu paritčka kamarádů skutečně celý život hrála. Vyšla o nich dokonce reportáž ve Wall Street Journal. Do hry se s nadšením pustili i herci samotní. Například Jeremy Renner si při natáčení zlomil zápěstí a rozdrtil loket.

Vyhraj pěkně vostrej víkend v hodnotě 100 tisíc korun

Last Holiday

Tohle je nestárnoucí klasika. Zamysli se a řekni, co bys dělal, kdyby ti do konce života zbývaly tři týdny. Věříme, že by sis je užil pěkně z ostra. Stejně tak si poslední dny chce ve filmu užít Georgia Byrde, která doletí z USA vypnout do Karlových Varů. 

Last Holiday
Zdroj: Paramount Pictures

Tam si užívá nejen skvělého dobrodružství, ale také delikátního jídla. Zajímavé je, že všechny recepty na jídla, co se ve filmu objeví, zveřejnila na svých stránkách i společnost Food Network. 

Doufáme, že tě seznam filmů inspiroval nejen k maratonu u televize, ale hlavně k tomu, aby sis sám šel prožít nejlepší a nejodvázanější chvilky svého života. Nápady můžeš najít třeba ve zmíněných snímcích, ale kdybys i po jejich zhlédnutí tak trochu tápal, možná ti dodá inspiraci tenhle seznam akcí, které stojí za to navštívit.

O pěkně vostrej víkend si navíc můžeš zahrát v soutěži, kterou jsme připravili společně s oblíbeným nabroušeným Jägermeisterem Scharf. Tak si neváhej chytit svou lahev a život, na který se nezapomíná.

Domů
Sdílet
Diskuse