Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. září 2021 9:40
Čas čtení 0:42
Vojtěch Vanda

Zlatý Adam Peška! Česká boccia slaví na paralympiádě v Tokiu historický úspěch

Zlatý Adam Peška! Česká boccia slaví na paralympiádě v Tokiu historický úspěch
Zdroj: Český paralympijský výbor / Jan Malý
SPORT LETNÍ PARALYMPIJSKÉ HRY 2020
Uložit Uložené

Neuvěřitelný výkon. Adam Peška potvrdil svou formu a porazil Řeka Polychronidise.

Česká boccia má novou hlavní tvář a paralympijského vítěze. Stal se jím čtyřiadvacetiletý Adam Peška, kterému se v kategorii BC3 povedlo získat zlato v nervydrásajícím souboji s těžkým soupeřem z Řecka Grigoriosem Polychronidisem. Svého protivníka porazil až v prodloužení.

Doporučeno
Další bronz pro Česko! Suchánek se Svatošem získali medaili ve stolním tenisu Další bronz pro Česko! Suchánek se Svatošem získali medaili ve stolním tenisu 1. září 2021 8:20

Vývoj zápasu byl prakticky podobný jako semifinálový bitva s Australanem Michelem s tím rozdílem, že finále rozhodlo prodloužení. Peška začal zápas famózně, když v prvním kole získal 3 body, řecký protivník, který je bývalým paralympijským vítězem a několikanásobným medailistou z mistrovství světa a Evropy, nicméně dokázal své kvality a v dalších třech kolech přidal po bodu.

Domů
Sdílet
Diskuse