Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. října 2021 18:00
Čas čtení 6:40
Vojtěch Vanda

Cestuje metrem s kuklou na hlavě a dělá beaty. Představujeme Josefa K.

Cestuje metrem s kuklou na hlavě a dělá beaty. Představujeme Josefa K.
Zdroj: Radka Málková, se svolením
HUDBA FRESH RAP
Uložit Uložené

Nový Fresh Rap je vskutku zajímavou záležitostí.

Metro je pro obyčejné Pražany klasickým dopravním prostředkem, který je rychlý, dostupný a poměrně bezpečný. Na některé jedince ale může působit i záhadně až mysticky, jak se můžeš dočíst v našem rozhovoru se strojvedoucím soupravy a záhadologem, pro některé je zase prostředkem vyjádření sebe sama. Oblíbený dopravní prostředek ovlivnil i náš zářijový FRESH RAP, jelikož respondent pro tento měsíc nám spadal do poslední výše uvedené skupiny.

Jak jsme nedávno zjistili, linku B často křižuje jistý Josef K. Ať už byl jeho motiv napsat album o jedné ze tří podzemních tras metra jakýkoliv, zaujal nás jeho často metaforami protkaný projev, jeho sound, který nápadně připomíná Supercrooo či raného Huga Toxxxe a, dle našeho názoru, až afekce ke „žlutému“ metru. Rozhodli jsme se jej proto kontaktovat, zeptat se jej na pár věcí a trochu ti jej představit.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený Josef K. (@josefkej)

Avšak tentokrát ti jeho příběh nepřevyprávíme my; Josef K. halí svou identitu do tmy, za čímž může vězet i jeho angažování se v rámci pražské graffiti scény. Také tvrdí, že hlavní message by měl být rap, a tudíž nebyl s to prozradit více než musel o svém osobním životě. Odpovídal v plurálu, přestože by se mělo jednat o jednoho člověka, jenž na veřejnosti nevystupuje jinak než s kuklou na hlavě. Skladbu celistvého obrázku o interpretovi tak vytváří rozhovor níže, jenž nám poskytl.

Doporučeno
Když jsem šťastnej a nic mě netrápí, dělám boombap, říká Yann Roses. Dva roky mu nebylo psychicky dobře, smazal asi 10 tracků Když jsem šťastnej a nic mě netrápí, dělám boombap, říká Yann Roses. Dva roky mu nebylo psychicky dobře, smazal asi 10 tracků 27. srpna 2021 16:00

Říkáš si Josef K. Jde o opravdovou zkráceninu tvého reálného jména a příjmení, nebo pseudonym?

Nevíme, může být zkrácenina reálného jména a příjmení pseudonym?


Mohl by ses dále představit? Říct svůj příběh, odkud jsi, co děláš?

Josef K. je v první řadě rap, je z Prahy a je živ z toho, že ho někdo nebo něco zhmotňuje svou energií. Což je v případě hudby trochu relativní pojem... Je zvuk hmota?

Podle toho, co jsem slyšel, se zdá, že jsi fanouškem pražských podzemních tunelů a vlaků. Proč je to tvůj hlavní motiv a co pro tebe znamená?

Metro, jako dopravní prostředek, je druh kolejové dráhy. Určitě to není hlavní motiv Josef K., nýbrž pouze průsečík několika os časoprostoru, kterej z mnoha důvodů vyústil v album Linka B.


Jak ses dostal k rapu? Vylíčil bys to od začátku?

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 104090 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse