Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. října 2021 8:51
Čas čtení 0:56
Vojtěch Vanda

Pandemie opět sílí, v Česku přibylo přes 900 nakažených. Takto vysoký počet země zažila naposledy v půlce května

Pandemie opět sílí, v Česku přibylo přes 900 nakažených. Takto vysoký počet země zažila naposledy v půlce května
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Počet nakažených koronavirem roste. Čísla jsou podobná jako v květnu, kdy doznívala jarní vlna pandemie.

Česká republika zaznamenala během čtvrtka 917 nových případů koronaviru, což je prakticky dvakrát více případů než minulý týden. Poslední nejbližší počet nakažených byl v zemi zjištěn 18. května, kdy doznívala těžká jarní vlna pandemie. Během jednoho dne také vzrostlo reprodukční číslo R o 0,09 na 1,24. 

Doporučeno
V Česku přibylo 732 případů nákazy koronavirem. Je to nejvyšší číslo od května V Česku přibylo 732 případů nákazy koronavirem. Je to nejvyšší číslo od května 30. září 2021 9:36

Česká republika je velice blízko překročení hranice tisícovky nakažených koronavirem denně, se kterým byla konfrontována naposledy třetí týden v květnu tohoto roku. Naposledy se tak stalo 18. května, kdy laboratoře zjistily koronavirus u 1200 osob.

Potvrzených případů za posledních 7 dní na 100 tisíc obyvatel je 37, za 14 dní je to 65 osob.

Nejhorší situace je podle kumulativního přehledu ministerstva zdravotnictví na Opavsku, kde se za posledních 7 dní potvrdilo 139 případů. Už to ale není pouze Moravskoslezský kraj, kde se virus rozšiřuje – problémy začíná mít například Berounsko a oblast Prahy a Prahy-západ, Českobudějovicko, Klatovsko, Mostecko nebo oblast Brno a Brno-venkov.

Se zhoršující situací přichází také nutnost častější hospitalizace v nemocnicích. Momentálně se zde nachází 219 osob, z nichž je 35 v těžkém stavu. Za poslední 3 dny podlehlo nákaze 9 osob. Celkový počet obětí tak nyní vykazuje číslo 30 475.

Zatímco pandemie sílí, statistiky očkování proti viru stále slábnou. Dopředu ke kolektivní imunitě, která nastává při plné proočkovanosti minimálně 70 % populace, se denně posouvá pouze v setinách procenta. Pokud to tak půjde dál, dosáhne jí Česká republika dle twitterového účtu Očkujeme v ČR až v prosinci příštího roku.

Domů
Sdílet
Diskuse