Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. října 2021 12:30
Čas čtení 6:37
Dominik Vetrák

Co sledovat na Netflixu a v kinech? Toto je 10 nejočekávanějších filmů do konce roku

Co sledovat na Netflixu a v kinech? Toto je 10 nejočekávanějších filmů do konce roku
Zdroj: A24, Warner Bros., Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Připrav si peněženku, protože za většinu těchto pecek si musíš zaplatit v kině.

Do konce roku zbývají necelé 3 měsíce, přesto uvidíme některé z nejočekávanějších filmů roku. Může za to hlavně fakt, že se filmy neustále odkládaly z důvodu pandemie a zároveň se blíží oscarové období, během kterého se do kin dostanou kvalitní dramata. Nevyhneme se ale ani velkým blockbusterům, komiksovkám nebo sci–fi.

Doporučeno
8 nejočekávanějších říjnových kino filmů: Duna pro nadšence kvalitních filmů, Venom pro fanoušky komiksové zábavy 8 nejočekávanějších říjnových kino filmů: Duna pro nadšence kvalitních filmů, Venom pro fanoušky komiksové zábavy 29. září 2021 9:30

1. Green Knight – 21. říjen

Spojení artušovských legend a nádherného vizuálu ve fantasy stylu od režiséra Davida Loweryho (Ghost Story či Pete’s Dragon) vyústilo do oku lahodícího filmu Green Knight. Hlavní roli ztvárnil Dev Patel (Milionář z chatrče) jako sir Gawain, synovec krále Artuše a snad nejznámější rytíř z artušovských legend.

Hrdina se vydá za dobrodružstvím s cílem čelit Green Knightovi, bájné bytosti a zkoušce pro muže. Toho vidíme i v traileru, kde dokazuje, že nebude jednoduchým protivníkem. Kromě Deva Patela uvidíme i Alicii Vikander či Joela Edgertona. Snímek už zažil premiéru ve většině zemí včetně Česka a odevšad se ozývají převážně pozitivní hlasy.

Na Rotten Tomatoes svítí 88 % pozitivních recenzí s hodnocením 8/10. Film bude určitě rozdělovat diváky na dva tábory. Pokud čekáš nějaký obrovský fantasy blockbuster, zřejmě budeš zklamaný, ale pokud si dokážeš užít pomalou filmařinu, prohlubování charakteru postav a odzbrojující audiovizuální zážitek, je vysoká šance, že tě Zelený rytíř absolutně nadchne.

2. Duna – 21. říjen

Dennis Villeneuve nás ještě nezklamal. Každý jeho počin je v něčem lepší než ten předešlý, což platilo i pro Blade Runner 2049. Duna je pravděpodobně jeho nejambicióznější film. Jde o adaptaci slavné knihy od Franka Herberta, která je často označována jako nezfilmovatelná. Pokoušel se o to i legendární David Lynch, ale ani jemu samotnému se jeho verze příliš nelíbila. Podle recenzí to ale Villeneuve zvládl. Duna je podle všeho audiovizuální mistrovské dílo, které si musíš užít v kině, ideálně v IMAXu.

Avšak není dokonalá. Příběh údajně občas působí chaoticky a nedokáže dostatečně zajímavě nabídnout divákovi příběh, který láká na zajímavější události v pokračování, které stále nebylo odsouhlaseno, takže uzavření příběhu se možná nedočkáme. V každém případě má jít o úžasný film a my se nemůžeme dočkat, až ti ho přiblížíme v naší recenzi.

Hlavní postavou je Paul Atreides v podání Timothéeho Chalameta. Rebecca Ferguson si zahrála jeho lady Jessicu. Atreides se s rodinou přestěhoval z domovské planety Caladan na planetu Arrakis, kterou získali jako dědictví. Arrakis je domovem nejvzácnějšího zdroje ve vesmíru — nadlidské drogy s názvem Spice. Noví majitelé planety si okamžitě najdou rivale a nepřátele.


Kromě Timothéeho Chalameta a Rebeccy Ferguson uvidíme i herce a herečky jako Jason Momoa, Zendaya, Stellan Skarsgard, David Dastmalchian, Oscar Isaac, Javier Bardem, Josh Brolin, Dave Bautista a další. O soundtrack se postaral Hans Zimmer.

3. Eternals – 5. listopad

Eternals vypadá jako docela zábavná týmovka hrdinů, kteří budou od těch předešlých v Marvelu i něčím unikátní. Mezi hlavními postavami je i homosexuální pár vychovávající dítě, mladší, ale i starší herci a nejvíce nás zaujal fakt, že režisérkou je Chloé Zhao. Ta natočila dramata Rider a Nomadland, takže v podstatě jde o režisérku nezávislých, menších filmů. Eternals ale bude akční sci–fi blockbuster s magickými stvořeními a hrdiny, kterým jde z očí laser jako Supermanovi.

Eternals stvořili Celestials (v Marvel Cinematic Universe je zastupuje například Grandmaster z Thora či Collector ze Strážců galaxie), aby chránili Zemi. Mělo by jít o rozšíření vesmírné části Marvelu. Ve filmu bude vysvětleno i to, proč Eternals nikdy nepomohli Avengerům, a to ani v boji proti Thanosovi, přestože na Zemi žijí už celá tisíciletí. 

Tým Eternals tvoří následující herci a postavy: Angelina Jolie je Thena, Richard Madden je Ikaris, Kuma Nanjiani je Kingo, Lauren Ridloff hraje Makkari, Brian Tyree Henry je Phastos, postava Salmy Hayek se jmenuje Ajak, Lia McHugh ztvární Sprite a Don Lee zase Gilgameshe. Jednu z hlavních úloh si střihne i Kit Harington jako Black Knight.

4. The French Dispatch – 11. listopad

Pracovat s režisérem Wesem Andersonem je snem mnoha hollywoodských herců. Jeho 10. film se jmenuje The French Dispatch a právě jím splnil množství takových snů. Jeho herecký ansámbl totiž tvoří několik známých herců a hereček, jako například Benicio Del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Saoirse Ronan nebo mladičká hvězda Timothée Chalamet.

Příběh se zaměří na amerického novináře žijícího ve Francii. Ten vytvoří vlastní časopis a bude bojovat o to, aby mohl psát to, co sám chce. Anderson také prozradil, že nepůjde o snímek o svobodě tisku. Celovečerák má hodnocení R, takže bude jen pro dospělé. Podle všeho bude obsahovat sex nebo nahotu.

5. House of Gucci – 25. listopad

Ridley Scott už za několik dní dorazí do kin s historickým dramatem The Last Duel. Recenze ovšem naznačují, že nepůjde až o takovou pecku, v jakou jsme doufali. Scott nám však stále může vyrazit dech svým dalším filmem, který dorazí jen o měsíc později. Natočil totiž biografické drama o rodině Gucci.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 104279 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse