Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. září 2021 9:30
Čas čtení 5:42
Dominik Vetrák

8 nejočekávanějších říjnových kino filmů: Duna pro nadšence kvalitních filmů, Venom pro fanoušky komiksové zábavy

8 nejočekávanějších říjnových kino filmů: Duna pro nadšence kvalitních filmů, Venom pro fanoušky komiksové zábavy
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

V říjnu uvidíme v kinech ještě více atraktivních filmů než v září.

Září bylo z pohledu premiér trošku slabší. Začátek a konec měsíce zdobil Shang–Chi a James Bond, ale mezitím toho mnoho nebylo. Do not Breathe 2 bylo menším zklamáním. Zachraňovaly to Quo Vadis, Aida? a netradiční Malignant, horor od Jamese Wana, který ale rozdělil publikum na dva tábory. 

V říjnu to ovšem bude o něco lepší. Vlastně by to bylo úžasné už tehdy, kdyby za celý měsíc vyšla jen Duna. Kromě ní se však dočkáme i skvělých filmů z festivalů, novinek od uznávaných režisérů, animáků nejen pro děti a v neposlední řadě i klasických blockbusterů.

Doporučeno
Endgame, Civil War, Iron Man a Thor. Které marvelácké filmy jsou nejlepší a na které bychom nejraději zapomněli? Endgame, Civil War, Iron Man a Thor. Které marvelácké filmy jsou nejlepší a na které bychom nejraději zapomněli? 14. září 2021 17:30

Titane – 7. 10. 

Režisérka Julia Ducournau ráda pobuřuje. Před 5 lety se jí to podařilo s Raw/Grave o kanibalech a teď to udělala s Titane. Její novinka je údajně z hlediska filmového řemesla kvalitnější, ale stále kontroverzní. 

Film má zobrazovat mladého muže, který tvrdí, že se jmenuje Adrien Legrand. Zmizel před 10 lety, takže když se o nalezení svého syna dozví Vincent, znamená to pro něj konec trápení. Zároveň s touto událostí se však v jeho okolí stanou nechutné vraždy. Snímek bude zřejmě plný krve, nahoty a sexu. Titane získal na letošním mezinárodním Filmovém festivalu v Cannes nejprestižnější cenu — Zlatou palmu.

Myši patří do nebe – 7. 10. 

Česko–slovenský animák o odvážné, ale naivní myšce a lišce, které se musí spojit, aby přežily náročnou cestu. Nejde o obyčejné dobrodružství za cestou zbohatnout. Obě se během této velké zkoušky dozvědí více o sobě a životech, které vedly. 

Vytvořen byl netradiční loutkovou stop–motion technikou. Vidět to můžeš už v trailerech, které servírují vtipné scény, nějakou tu akci a lákají na správně zobrazené poselství, které dá něco do života jak dětem, tak i dospělým.

Miloval jsem svou ženu – 7. 10.

Režisérka Ildikó Enyedi asi není žádnou slavnou osobností. Alespoň ne pro běžného diváka. Její novinka tě tedy pouze podle názvu nijak nerozhodí. My se na ni ale velmi těšíme, neboť Ildikó naposledy natočila skvělé drama O těle a duši.

Její novinka se jmenuje Miloval jsem svou ženu (The Story of My Wife) a i když má špatné hodnocení, budeme věřit, že půjde o dobrý film. Námořní kapitán Jacob Störr se v kavárně vsadí s přítelem, že se ožení s první ženou, která do ní vstoupí. A vstoupí Lizzy. Tu si zahrála skvělá Léa Seydoux.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 103471 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse