Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. října 2021 16:30
Čas čtení 2:44
Dominik Vetrák

Skvělý film Poslední souboj je hollywoodským propadákem, zatímco slabší filmy jako Venom 2 a Halloween zabíjí vydělávají více

Skvělý film Poslední souboj je hollywoodským propadákem, zatímco slabší filmy jako Venom 2 a Halloween zabíjí vydělávají více
Zdroj: Sony Universal MGM
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Tržby z kin se spoustou velkých filmů působí dojmem, jako bychom se zbavili pandemie.

Box office, čili tržby z kin se postupně probouzejí všude po světě. V Číně filmy vydělávají stovky milionů dolarů, ale zbylým zemím ve světě ještě chvíli potrvá, než se vrátí do normálu.

Skvělé filmy (James Bond a The Last Duel) buď propadávají, nebo vydělávají méně než průměrné či špatné filmy (Halloween Kills a Venom). V současnosti nás však těší výdělek při jakémkoliv filmu. Kina to po těžkém období opravdu potřebují.

Doporučeno
DC ukázalo své nejočekávanější filmy v akčních trailerech. V roce 2022 nabídne hned několik filmů a seriálů DC ukázalo své nejočekávanější filmy v akčních trailerech. V roce 2022 nabídne hned několik filmů a seriálů 17. října 2021 8:30

Začneme s novinkami. The Last Duel od Ridleyho Scotta jsme v recenzi pochválili a rozhodně jde o film, který je třeba vidět na velkém plátně. Scott natočil skvělé historické drama, které má své chybičky krásy, ale originální strukturu děje a fantastické herce. Bohužel, jak to již při netradičních filmech, ve kterých nelétají superhrdinové, bývá, i The Last Duel je kasovním propadákem.

Snímek v rámci svého zahajovacího víkendu v USA vydělal chabých 4,8 milionu dolarů. Zbytek světa přidal dalších 4,2 milionu dolarů, což dohromady po prvních dnech dělá 9 milionů dolarů. Podle Variety stál film více než 100 milionů dolarů (bez započtení nákladů na reklamu). Jednoznačně tak půjde o velký kasovní propadák.

The Last Duel
Zdroj: Warner Bros.

Zajímavý je případ Halloween Kills. Diváky od návštěvy kina neodradily ani negativní recenze, a tak ve svém zahajovacím víkendu vydělalo hororové pokračování pouze v USA 50 milionů dolarů. Je to jen o 5 milionů méně než James Bond: No Time to Die. Natočení bondovky přitom stálo asi 10krát více než natočení Halloween Kills.

Domů
Sdílet
Diskuse