Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. listopadu 2021 7:00
Čas čtení 5:31
Tereza Šnajdrová

„Nevidíme nic. Vzpomínka na barvy se vytrácí.“ Neviditelná výstava v tobě vyvolá spoustu emocí, které bys jinde nezažil (Reportáž)

„Nevidíme nic. Vzpomínka na barvy se vytrácí.“ Neviditelná výstava v tobě vyvolá spoustu emocí, které bys jinde nezažil (Reportáž)
Zdroj: Unsplash/Ryoji Iwata/volně k užití
REFRESHER
Uložit Uložené

Jak se žije nevidomým? Vyzkoušeli jsme si to na vlastní kůži.

Vstaneš, uvaříš si kávu, vyčistíš si zuby a přesuneš se k šatníku, kde si začneš vybírat outfit, ve kterém vyrazíš do práce či do školy. Takové je ráno většiny z nás, ale zamyslel ses někdy nad tím, jak se žije nevidomým? To jsme se rozhodli vyzkoušet. Navštívili jsme Neviditelnou výstavu v Praze, na které jsme poznali, že ne vše, co považujeme za samozřejmost, zvládnou i ostatní. Tento zážitek bychom doporučili i tobě.

Doporučeno
Vyzkoušeli jsme akupunkturu. Popisujeme, jak probíhá, zda je bolestivá a kolik peněz zaplatíš za jednu terapii (Reportáž) Vyzkoušeli jsme akupunkturu. Popisujeme, jak probíhá, zda je bolestivá a kolik peněz zaplatíš za jednu terapii (Reportáž) 15. října 2021 7:00

Zavážou mi oči a provedou mě místností? Ne tak úplně. Na Neviditelné výstavě se ocitneš v úplné tmě

Neměla jsem nejmenší tušení, co od Neviditelné výstavy čekat a hlavou se mi honilo, že mi tamní průvodci pravděpodobně zavážou oči, za jejich pomoci budu plnit běžné činnosti a hmatem budu rozeznávat předměty, které najdu v místnost. Kdybych jen tušila, jak moc jsem se mýlila...

Neviditelná výstava u Karlova náměstí ti poskytne opravdu jedinečný zážitek. Spolu s průvodcem se pustíš do více než hodinu dlouhé prohlídky, která se odehraje ve speciálně zatemněných prostorách, v nichž se budeš muset orientovat pouze pomocí hmatu, abys došel až ke kýženému konci, tedy k baru, odkud budeš vysvobozen světlem.

Prohlídky probíhají každý den, od 12 (o víkendech od 10) hodin až do osmé hodiny večerní a cena vstupenky je 250 korun.

Domů
Sdílet
Diskuse