Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. prosince 2021 11:05
Čas čtení 2:07
Tereza Šnajdrová

Vyšla vyhláška o povinném očkování. Co se v ní píše a pro koho bude povinné očkování platit?

Vyšla vyhláška o povinném očkování. Co se v ní píše a pro koho bude povinné očkování platit?
Zdroj: TASR/AP
NEWS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Ve sbírce zákonů dnes vyšla nová vyhláška, podle které bude očkování pro lidi starší 60 let a vybrané profese povinné.

Debaty, zda má být očkování proti koronaviru povinné a pokud ano, tak pro koho, se vlečou už několik měsíců. Česká televize upozornila, že ve sbírce zákonů dnes vyšla nová vyhláška, podle které bude očkování od března 2022 povinné pro všechny občany starší 60 let. Podle předsedy lidovců Mariana Jurečky by však nový ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) mohl tuto vyhlášku zrušit.

Doporučeno
Byli proti očkování, nakonec změnili názor. Zjišťovali jsme, proč se někteří Češi nechali očkovat, i když dříve byli proti Byli proti očkování, nakonec změnili názor. Zjišťovali jsme, proč se někteří Češi nechali očkovat, i když dříve byli proti 9. prosince 2021 7:00

Očkování proti nemoci covid-19 se provede u fyzické osoby, která dovršila 60 let věku. Základní očkování se zahájí nejpozději do 4 měsíců od dovršení 60 let věku. Základní očkování a případné přeočkování se provede v počtu dávek a časových intervalech mezi jednotlivými dávkami podle souhrnu údajů o přípravku k očkovací látce,“ píše se ve vyhlášce. 

Domů
Sdílet
Diskuse