Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. prosince 2021 16:06
Čas čtení 1:12
Radim Šlechta

20 nejoblíbenějších filmů Stevena Spielberga

20 nejoblíbenějších filmů Stevena Spielberga
Zdroj: Dave J Hogan/Contributor/Getty Images Europe
NEWS STEVEN SPIELBERG
Uložit Uložené

Slavný hollywoodský režisér filmů jako E. T., Indiana Jones nebo Jurský park sestavil žebříček svých nejoblíbenějších filmů.

Steven Spielberg patří mezi dlouhodobě nejoblíbenější režiséry a existuje jen málo lidí, kteří by nikdy neviděli jediný jeho film. Ikonické momenty z Jurského parku nebo E. T. provází filmové diváky již desítky let. Stejně jako většina umělců má i Steven Spielberg své oblíbené umělce a díla, která jej inspirují. V magazínu Far Out zveřejnil slavný režisér 20 filmů, které považuje za nejlepší snímky všech dob.

„Před každým filmem se snažím půjčit si film Johna Forda, protože mě prostě inspiruje. Je jako klasický malíř, oslavuje záběr, nejen to, co je v něm,“ vyjádřil se v minulosti Spielberg, který je známý tím, že lpí na každém detailu a ve svých filmech se snaží dosáhnout absolutní dokonalosti.

Domů
Sdílet
Diskuse