Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
15. prosince 2021 10:40
Čas čtení 0:49
Vojtěch Vanda

Obchodní centrum v Hongkongu hořelo. Téměř 300 osob bylo uvězněno na střeše, hasiči zachránili 1200 lidí

Obchodní centrum v Hongkongu hořelo. Téměř 300 osob bylo uvězněno na střeše, hasiči zachránili 1200 lidí
Zdroj: TASR/AP
NEWS HONGKONG
Uložit Uložené

Požár Světového obchodního centra v Hongkongu si podle informací tamních médií zatím nevyžádal žádnou oběť.

Světové obchodní centrum v Hongkongu hořelo. Ve středu o tom informovala místní média včetně webu The Standard. V jeden moment bylo na střeše budovy uvězněno 300 lidí, z místa však není hlášena žádná oběť. Hasičům se podařilo z hořící budovy evakuovat 1200 lidí, 14 lidí muselo být hospitalizováno.

Doporučeno
Britský premiér: Pokud Čína prosadí bezpečnostní zákon, otevřeme dveře až 3 milionům občanům Hongkongu Britský premiér: Pokud Čína prosadí bezpečnostní zákon, otevřeme dveře až 3 milionům občanům Hongkongu 3. června 2020 13:50

Požár propukl ve středu kolem poledne tamního času. Vzplanul v místnosti s elektrickými rozvody ve spodních patrech obchodního centra, odkud se začal rozšiřovat do jiných místností. V ten moment začali nakupující z centra utíkat, jelikož začal prostory a přilehlou ulici zaplňovat kouř. Na videu na Facebooku je zachyceno, jak se kouř začal objevovat v jedné z restaurací.

Domů
Sdílet
Diskuse