Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. prosince 2021 18:00
Čas čtení 3:42
Radim Šlechta

Nejlepší alba týdne: Roddy Ricch radí zpomalit, Saucy Santana užívat si života. Potěší tě také dva povedené indie celky

Nejlepší alba týdne: Roddy Ricch radí zpomalit, Saucy Santana užívat si života. Potěší tě také dva povedené indie celky
Zdroj: Getty Image/ Paras Griffin
HUDBA NEJLEPŠÍ ALBA TÝDNE
Uložit Uložené

Sestavili jsme pro tebe výběr těch nejlepších desek, které za poslední týden vyšly.

Poslední týden před Vánoci se u mnoha z nás nese ve znamení stresu a zoufalého shánění posledních dárků pro své blízké. Pokud se chceš udržet v pohodě, určitě ti k tomu může ideální dobrý playlist ve sluchátkách. Stejně jako každý týden jsme pro tebe vybrali ty nejzajímavější desky, které ti tentokrát pomohou načerpat sílu při posledních fázích vánočního úklidu, dodají ti energii při nákupech, ale zároveň tě dokáží hodit do pohody při vychutnávání cukroví, svařáku a sledování zasněžené krajiny.

Hlavní událostí tohoto týdne je bezpochyby album LIVE LIFE FAST od Roddyho Ricche, při troše zkoumání ale narazíš i na jiné zajímavé desky, které si během posledního adventního víkendu rozhodně nemůžeš nechat ujít. Potěší tě například oddychové dílo No Reason / Spud Identify nebo energií nabité Keep It Playa. Nezapomeň nám napsat do komentářů, jestli se ti podařilo některé album již poslechnout nebo které se ti líbí nejvíc.

1. Roddy Ricch – LIVE LIFE FAST

„Uvědomil jsem si, že jsem žil život rychle a rozhodl se zpomalit. Čas je ten největší luxus, kterého se nám na světě může dostat,“ popisuje rapper podstatu alba v krátkém filmu, který uvedl již na začátku minulého týdne. Již v minulosti se na sociálních sítích vyjádřil, že si váží všech fanoušků, kteří za ním po celé roky stáli a kteří jej podporovali, i když podle svých slov nebyl nikdy umělec, který by je pravidelně zásoboval dávkou nových děl. 

Doporučeno
Našlápnuto měl dobře, ale... Jaká je nová deska od The Kid Laroie? Našlápnuto měl dobře, ale... Jaká je nová deska od The Kid Laroie? 10. listopadu 2023 15:05

Roddy na albu rozebírá témata, která ve filmu avizoval. Věnuje se marnivosti, zbytečnému luxusu a důležitosti zpomalení. Pokud se do alba zaposloucháš, může být pro tebe jakýmsi uzavřením uplynulého roku a smířením se vším, co chceš ještě před Vánoci vyřešit. 

Deska LIVE LIFE FAST ti zároveň přinese do sluchátek spoustu zajímavých spoluprací. V tracku no way rozhodně oceníš kolaboraci Roddyho s Jamiem Foxxem a v songu murda one tě může zaujmout Fivio Foreign.

2. Cal in Red – Cellular

Dva bratři, kteří dělají hudbu. Takhle se indie duo Cal in Red popisuje na sítích. Tento týden bráchové debutovali svým prvním delším počinem, který tě v tobě probudí zimní nostalgickou náladu a přenese tě do éry garážových indie kapel. 

Cal in Red si na albu hraje s klasickými undergroundovými synťáky, elektronickými bubny, které desce dodávají nádech 80. let i kytarovými riffy, které jsou pro tento žánr typické. Nebojí se ale sáhnout i po smyčcích nebo dechových nástrojích, které celou desku zvukově výrazně posouvají. V textech se setkáš s nadějí i v situacích, které se na první pohled zdají být bezvýchodné. 

Pokud tedy hledáš něco, co ti během posledního adventního víkendu pomůže zpomalit, zavzpomínat a uvědomit si, že žádný problém není tak těžký, jak se na první pohled může zdát, Cellular je rozhodně deskou, se kterou nesáhneš vedle.

3. Chief Keef – 4NEM

4NEM není sahá ještě o kousek za hranice hudební desky. Na Discortu také pro své fanoušky chystá kolekci NTF, která nový hudební počin rappera Chief Keef provází. Umělec společně s labelem Glory Boyz se držel novou desku poměrně dlouho pod pokličkou a během letošního roku vydal jen několik singlů bez známek toho, že by měl v plánu vydat větší celek písní. 

Doporučeno
Je to rave, tropický pop i poklidný folk. Crystal Fighters tě novou deskou vtáhnou do jiné dimenze Je to rave, tropický pop i poklidný folk. Crystal Fighters tě novou deskou vtáhnou do jiné dimenze 3. listopadu 2023 15:00

Odmlčel se také label Glory Boyz, po 1000 dnech bez vydaného alba nebo mixtapu ale umělec Sosa oznámil, že brzy přijde právě album 4NEM, s nímž se mohou fanoušci těšit také na sérii NTF. Samotné album pak představuje klasický hip-hopový počin, který tě přenese do chicagských ulic, nehledě na to, jaké období roku zrovna teď je.

Domů
Sdílet
Diskuse