Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti WorkLounge.
11. ledna 2022 v 10:00
Čas čtení 2:54
Sponzorovaný obsah

Nudí tě homeoffice? Pomoci ti mohou sdílené kanceláře. Vyzkoušeli jsme je na vlastní kůži

Nudí tě homeoffice? Pomoci ti mohou sdílené kanceláře. Vyzkoušeli jsme je na vlastní kůži
Zdroj: WorkLounge
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Homeoffice může občas brzdit produktivitu každého z nás. Co-workingová centra pomáhají tento problém vyřešit. Jak se nám pracovalo v jedno v centru Prahy?

Káva zdarma, prostory v centru Prahy a kolektiv, který ti přinese nové příležitosti. To jsou věci, o kterých mnoho začínajících freelancerů nebo podnikatelů jenom sní. Pronajmout si vlastní kancelář může být kolikrát nad tvoje možnosti a práce na homeoffice už prostě nemusí být to pravé.

Když se velká část lidí přesunula na začátku pandemie z kanceláří do obývacích pokojů na homeoffice, jevilo se to jako dobrá zpráva. Mohli jsme si odpočinout od každodenní práce v kanceláři a získat trochu více soukromí a možná i volného času. Všeho moc ale škodí a naše soustředění při práci z domova často nabourává televize, nepořádek, potřeba uvařit a další rušivé prvky. Řešením může být pronájem sdílených prostor, které jsou cenově dostupné a dají ti všechno, co od nadupané kanceláře potřebuješ.

Zjistit víc

Práci v prostorech WorkLounge jsme si sami vyzkoušeli. Denně jsme tady potkávali mnoho inspirativních lidí a za příjemné peníze si to můžeš vyzkoušet také, pokud hledáš reprezentativní prostory se spoustou výhod. A co nás na práci v tomto sdíleném pracovišti zaujalo nejvíce?

WorkLounge
Zdroj: WorkLounge

Pohodlné a reprezentativní prostředí

Pohodlí je při práci velmi důležité. Málokdo si na začátek ale může dovolit pronajmout vlastní kancelář a vybavit si ji podle svých představ. Ve WorkLounge na Václavském náměstí dostaneš možnost pracovat ve velkém open-space prostoru, kde můžeš využít jak velký počet pracovních stolů, tak i pohodlné gauče a sedačky, odkud se ti bude skvěle pracovat stejně jako nám. 

Prostor v samotném centru Prahy je zároveň reprezentativním místem, kam si můžeš přivést svého klienta. Schůzky tak už nemusíš domlouvat v kavárnách nebo u sebe, ale máš k dispozici dobře vypadající prostředí, které bys ve vlastní kanceláři možná musel dlouho budovat. 

WorkLounge
Zdroj: WorkLounge

Klid na práci a vyšší produktivita

V prostoru sdílených kanceláří jsme využívali jak hlavní místnost, kterou jsme sdíleli s ostatními pracovníky z dalších firem, tak i samostatné kanceláře. V nich jsme se mohli pohodlně zavřít, pokud jsme chtěli na práci absolutní klid. Pokud máš okolo sebe příliš mnoho ruchů, může to tvou produktivitu snížit, pronájmem samostatné kanceláře ve sdílených prostorách ti pomůže lépe se soustředit a pracovat v klidu.

Pokud se ale rozhodneš pracovat pouze v rámci open-space, dočkáš se i tak dostatku klidu na telefonní hovory a schůzky s klientem. V rámci členství si můžeš rezervovat některou ze zasedacích místností, kde tě při jednání nebude nic a nikdo rušit. Můžeš také využít jedné z oddělených místností, které jsou určeny k ničím nerušeným telefonátům. Jakmile svůj hovor dokončíš, prostě se vrátíš zpět na své místo.

Skvělá lokalita

Dobrá dostupnost a reprezentativní lokalita pracoviště je při práci také velmi důležitá. V rámci WorkLounge můžeš pracovat v kanceláři v Karlíně, na Smíchově nebo právě na Václavském náměstí. Všechny tři lokality se pyšní skvělou dostupností. Budova Diamant, odkud jsme pracovali my, je blízko dvou stanic metra, několika tramvajových zastávek a pár minut pěšky od Hlavního nádraží. 

WorkLounge
Zdroj: WorkLounge

Dobře dostupné jsou ale i další pracoviště, která si můžeš vybrat podle toho, kam to máš do práce blíž. Všechny pobočky jsou blízko tramvajové zastávky nebo stanice metra, ze které se dostaneš kamkoliv za pár minut.

Káva a občerstvení zdarma

Káva zdarma na pracovišti se mnohým z nás může zdát jako sen, kterého se těžko dosahuje, obzvlášť pokud zakládáš vlastní firmu nebo pracuješ na volné noze. Vedle dostupného automatu s výbornými zrny ti je po celý den k dispozici také čaj nebo voda s čerstvým pomerančem nebo okurkou. 

Využiješ také kuchyňku, ve které si můžeš připravit jídlo a pravidelné pondělní snídaně, které tmelí celý kolektiv různých společností ve sdíleném prostoru.

Kolektiv a příležitosti

Pokud začínáš podnikat, jednou z největších výhod je síť kontaktů, která je ti v rámci WorkLounge k dispozici. Při registraci dostáváš také přístup k aplikaci WorkLounge a vstup na různé eventy, kde si můžeš začít budovat svou vlastní síť obchodních známých. Věř, že dřív nebo později se v komunitě najde někdo, kdo tvé schopnosti bude chtít a potřebovat využít.

WorkLounge
Zdroj: WorkLounge

Pokud začínáš, můžeš se v rámci komunity také zeptat na rady zkušenějších manažerů, kteří si již prošli vším, co na tebe možná ještě čeká. 

Členem se můžeš stát v několika podobách. Pronajmout si můžeš sdílené prostory, stůl ve sdílené kanceláři nebo vlastní kancelář podle svých přestav. Stačí jen navštívit stránky WorkLounge a najít lokalitu a druh členství, který ti bude nejvíc vyhovovat. Vyřízeno máš za pár minut a pak už ti nebrání nic v tom začít produktivně pracovat na jednom ze skvělých míst v Praze.

Chci své místo u stolu
Domů
Sdílet
Diskuse