Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Samsung.
17. ledna 2022 15:30
Čas čtení 3:12
Sponzorovaný obsah

Samsung představuje novou vlajkovou loď. Spojuje vše, co máš na jejich mobilech nejraději

Samsung představuje novou vlajkovou loď. Spojuje vše, co máš na jejich mobilech nejraději
Zdroj: Samsung
TECH SAMSUNG
Uložit Uložené

Fanouškovská edice od Samsungu je venku. Nový S21 FE 5G je výkonný, elegantní a není předražený. Tvářemi modelu jsou Emma Drobná a Dorian.

Samsung přichází s novinkou, která má uspokojit všechny příznivce jejich mobilů. Nová fanouškovská edice se pyšní špičkovým foťákem, kvalitním displejem a vysokým výkonem. Uvnitř najdeš Android 12, podporuje 5G a má zatím nejodolnější přední sklo ze všech dosavadních zařízení od Samsungu. Tvářemi telefonu se stali Emma Drobná a Dorian, kteří už v rámci spolupráce se Samsungem natočili hudební videoklip na jeden z předchozích modelů.

Koupit Samsung

Označení FE (Fan Edition) napovídá, že se u S21 FE 5G Samsung snažil hlavně o vylepšení funkcí, které jeho fanoušci oceňují nejvíce. Nová vlajková loď je tak spojením toho nejlepšího, co Samsung nabízí. "Model Galaxy S20FE a řada Galaxy S21 vyvolaly neuvěřitelně pozitivní ohlas zákazníků. Proto jsme uplatnili stejný přístup i u modelu S21 FE 5G a vybavili ho všemi špičkovými funkcemi, které věrní fanoušci rodiny Galaxy považují za nejdůležitější," řekl TM Roh, prezident a vedoucí divize MX společnosti Samsung Electronics.

Nejdůležitějšími parametry jsou pro uživatele Samsungu výkon, výdrž baterie a displej. Právě 6,4 palcový displej AMOLED 2X s vysokými rozlišením patří mezi největší přednosti tohoto modelu. Pro ty, kdo tráví na telefonu hodiny denně, disponuje displej funkcí Eye Comfort Shield, která usměrňuje intenzitu modrého světla. Odezva displeje na dotyk 250 Hz a grafika s obnovovací frekvencí 120 Hz potěší především milovníky her. 

Samsung, mobil
Zdroj: Samsung

Vysoký výkon u S21 FE 5G zajišťuje procesor Qualcomm Snapdragon 888, který se používá v celé řadě S21. Co se týká výdrže baterie, s kapacitou 4 400 mAh by měla vydržet celodenní používání. Superrychlá 25W nabíječka dokáže baterku dobít o více než 50 % za půl hodiny. Dokoupit si ji ale musíš zvlášť. Telefon se dá nabíjet i bezdrátově a disponuje funkcí Wireless PowerShare. To znamená, že když na zadní stranu telefonu přiložíš další zařízení (i jiných výrobců než Samsung), dobiješ mu baterii.

Jednoduchý a elegantní design

S21 FE 5G je designovkou, se kterou rozhodně uděláš parádu. Vzhled telefonu se nese v duchu řady S21. Kolem objektivů nechybí typický rámeček Contour-Cut, který mobilu dodává nádech elegance a vytváří dojem jednotného vzhledu. Líbivý vzhled podtrhuje tloušťka 7,9 mm. Telefon je na výběr v bílé, grafitové s matnou úpravou, levandulové a olivové barvě

Samsung, mobil
Zdroj: Samsung

V uživatelském rozhraní Samsung One UI 4 lze navrhovat a vytvářet i vlastní uživatelské prostředí. Přizpůsobit se dá nejen vzhled, ale i widgety, oznámení, tapety a další prvky. Některé jsou zpoplatněné a je třeba si je přikoupit. Samsung se zaměřil také na silnější zabezpečení a přidal do S21 FE 5G nový panel ochrany osobních údajů. Samotné zařízení je zabezpečené snímačem otisku prstu.

Vylepšený noční režim

Jak je u Samsungu zvykem, fotky z telefonu se mohou rovnat snímkům profesionálů. Celou řadu S21 vyzbrojili prvotřídními foťáky, na S21 FE 5G najdeš celkem čtyři. Tři zadní fotoaparáty – dvakrát 12 Mpx a jednou 8 Mpx a přední selfie fotoaparát s rozlišením 32 Mpx. Tahle kombinace zajišťuje mimořádně prokreslené fotky a kvalitní portrétovky.

Bát se nemusíš ani focení na dálku. Stejně jako jeho předchůdci, má S 21 FE 5G funkci 20 x Space Zoom, díky které si přiblížíš i velmi vzdálené objekty. Zabudovanou má také funkci Zoom Lock, snižující roztřesení vznikající během výrazného přibližování.

Samsung, mobil
Zdroj: Samsung

Oproti předchozí modelu S20 FE je příjemnou novinkou vylepšený noční režim, který by měl zvládat velmi špatné světelné podmínky. Technologie umí vyzdvihnout i slabé světlo a eliminovat šum. Milovníci selfie ocení funkci Al Face Restoration, která fotky upraví tak, že na nich každý vypadá dobře i bez instagramových filtrů. Fotky se dají z galerie po upravení rovnou sdílet na sociální sítě.

Zklamaný nebudeš ani pokud rád natáčíš videa. Během natáčení lze přepínat mezi foťáky a točit předním i zadním objektivem současně. S21 FE 5G je voděodolný, takže se dá fotit a natáčet i pod vodou. Stupeň odolnosti se udává IP68, což znamená, že ho můžeš bezpečně používat v hloubce do 1,5 metru po dobu 30 minut.

Zařízení je možné propojit s novým  přenosným projektorem The Freestyle od Samsungu. Skrze projektor lze zrcadlit obrazovku mobilu na plátno či zeď, takže můžeš veškerý obsah telefonu pohodlně sdílet s přáteli nebo rodinou z gauče. Projektor navíc kamkoliv snadno přeneseš, protože váží jen 830 gramů. Prohlížení fotek a videí z dovolené tak dostane úplně nový rozměr.

samsung, thefreestyle
Zdroj: Samsung

Cena a dostupnost

Cena telefonu je celkem příznivá. Model S21 FE 5G Samsung nabízí ve dvou verzích. A to 6 GB RAM s 128 GB interním úložným prostorem za cenu 18 999 Kč a 8 GB RAM s 256 GB interním úložným prostorem za 20 999 Kč. Jedná se o doporučenou maloobchodní cenu, takže se u jednotlivých prodejců může lišit.

Z ceny navíc můžeš ušetřit 4 000 Kč, pokud využiješ možnosti zpětného odkoupení staršího zařízení v rámci akce Vyměňte starý za nový.  Když mobil stihneš objednat do konce ledna 2022 nebo do vyprodání zásob, můžeš navíc získat pojištění Samsung Care+ na jeden rok. Pojištění kryje náhodné poškození mobilu, například následkem pádu (spoluúčast je pak jen 1 499 Kč).

Chci nový Samsung
Domů
Sdílet
Diskuse