Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Green Fox Academy.
13. ledna 2022 10:30
Čas čtení 2:55
Sponzorovaný obsah

Jistota práce a vysoký plat: Programátoři jsou jednou z nejžádanějších profesí a ty se můžeš stát jedním z nich

Jistota práce a vysoký plat: Programátoři jsou jednou z nejžádanějších profesí a ty se můžeš stát jedním z nich
Zdroj: Green Fox Academy
TECH KURZY PROGRAMOVÁNÍ
Uložit Uložené

Obor IT na pracovním trhu neohrozil ani covid. Programátoři jsou stále žádanější a cesta k získání kvalifikace je jednoduchá.

Programátoři patří k nejžádanějším profesím současnosti. Obor IT ustál covid bez větších problémů a stále v něm chybí desetitisíce odborníků. Nabídka Green Fox Academy, že z tebe udělají kvalifikovaného programátora za 4 měsíce, stále platí. Nyní navíc rozšiřují svou nabídku programátorských kurzů i o low-code programování.

Chci se stát programátorem

Pozici stabilního odvětví IT covid neohrozil. Pandemie zamávala s mnoha obory, ale jemu spíše pomohla v růstu. Jsou to totiž právě programátoři, kdo firmám pomáhá s přechodem do online světa a dělá to z domova. Volných pozic je v oboru stále dost a platy patří k těm nejvyšším.

Programátorem za 4 měsíce

Na to, abyste ses stal programátorem, nemusíš mít vysokoškolské vzdělání a praxi můžeš získat za poměrně krátkou dobu. V bootcampu Green Fox Academy to zvládneš už za 4 měsíce. Na vlastní kůži se o tom přesvědčil Michail, který začínal jako číšník a dnes pracuje na pozici backend developera ve společnosti Accenture. Michail se rozhodl ukončit vysokou školu a místo toho absolvovat bootcamp u Green Fox Academy. "Nechtěl jsem čekat dalších pět let, než školu dodělám. Začal jsem hledat vhodný rekvalifikační kurz, který by mi do IT pomohl," vysvětluje své rozhodnutí.

Green Fox Academy, IT
Zdroj: Green Fox Academy

Firma Green Fox Academy spolupracuje s řadou zaměstnavatelů a dává absolventům 100% garanci pracovního místa. Součástí kurzů je proto i příprava na pracovní pohovory a rozvoj komunikačních schopností. V případě, že by se ti do šesti měsíců po ukončení kurzu nepodařilo najít práci, vrátí ti školné. Samozřejmě se ale počítá s tvou vlastní iniciativou a účastí na pohovorech.

Jak kurzy probíhají?

Vybrat si můžeš ze dvou druhů kurzů. Super intenzivní kurz je na čtyři měsíce. Můžeš ho studovat prezenčně i online. Počítej ale s tím, že je časově náročný a měl by ses studiu věnovat 50 až 60 hodin týdně. Výuka probíhá každý všední den od 9 do 18 hodin a lektoři ti budou zadávat domácí úkoly. Skládá se ze tří modulů: základního, orientačního a projektového. V posledním modulu si pak zvolíš specializaci.

Kurz "Při zaměstnání" je méně intenzivní, ale trvá déle, konkrétně 10 měsíců. Lekce probíhají o víkendech a po večerech. Tento druh kurzu lze studovat pouze online, výuka ale probíhá v reálném čase, takže se ti lektoři budou naplno věnovat.

Nově i pro low-code programátory

Novinkou jsou u Green Fox Academy kurzy low-code programování. U programátorů je low-code oblíbený především proto, že nemusí kódovat vše od nuly a dokola se zabývat stejnými úlohami. Nemění totiž každý jednotlivý požadavek přímo v kódu. 

Využívají možnosti existující platformy v podobě webové aplikace, do které základní požadavky zvládnou zadat i další pracovníci firmy. Programátoři pouze dodělají a upraví, co je potřeba, což jim umožňuje věnovat se kreativnějším úlohám. Při práci funguje úzká spolupráce klienta a programátora, který se více zapojí do procesů ve firmě. Díky tomu je celý vývoj efektivnější, rychlejší a levnější, proto ho využívá stále více firem.

To vše vede k exponenciálnímu růstu poptávky po low-code programátorech, ačkoliv je tato specializace v IT poměrně mladá. Green Fox Academy na to reagují prvním bootcampem zaměřeným na low-code programování, který startuje 21.března 2022

IT, programování, notebook
Zdroj: Unsplash/@wocintechchat.com

Kdo se může přihlásit?

Pro přihlášení se do kurzu není nutná ani základní znalost programování. Nezáleží na tom, jestli jsi student, zaměstnanec nebo zrovna sháníš práci. Nepotřebuješ ani vysokou, stačí středoškolské vzdělání s maturitou. Důležitá je chuť učit se novým věcem a ochota investovat svůj čas a úsilí do slibné kariéry.

V Green Fox Academy si své studenty vybírají a podání přihlášky ti nezaručuje účast v bootcampu. Musíš dokázat, že o něj stojíš a jsi odhodlaný ho úspěšně zvládnout. Do kurzu přijímají studenty připravené nejen na studium, ale i všechny další překážky, které je na cestě za kariérou čekají. Ověřují například úroveň angličtiny, počítačovou gramotnost, velkou roli hraje i tvá motivace změnit profesi. 

Jdeš do toho?

Jestli se chceš přihlásit, ale nemáš v současnosti dost peněz na úhradu celého školného, nezoufej. Stačí, když zaplatíš zálohu. Zbytek začneš splácet, až nastoupíš do práce jako junior programátorVýhodou je, že kurzy mají akreditaci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a sportu ČR, takže absolventi nemusí platit DPH. Pokud by ti jakýkoliv kurz nevyhovoval, máš nárok na vrácení školného. U intenzivního kurzu ho můžeš uplatnit v prvních čtrnácti dnech, u desetiměsíčního kurzu máš na to třicet dnů.

Pokud by sis nevěděl rady s rozhodováním o výběru specializace, pomůže ti kariérní kompas na webovkách Green Fox Academy. Jedná se o kvíz, kde odpovíš na 17 otázek, na základě kterých pro tebe vyhodnotí vhodné zaměření.

Přihlásit se
Domů
Sdílet
Diskuse