Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. ledna 2022 8:32
Čas čtení 0:48
Ivan Koribanič TASR

Policisté v Itálii odmítají nosit růžové respirátory. Podle nadřízených to může poškodit image celé instituce

Policisté v Itálii odmítají nosit růžové respirátory. Podle nadřízených to může poškodit image celé instituce
Zdroj: Getty Images/Stefano Montesi – Corbis-Contributor
ZAJÍMAVOSTI ITÁLIE KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Nejvhodnějšími barvami pro italské policisty jsou prý bílá, modrá nebo černá. Ty by se barevně hodily k převážně modrým uniformám.

Italská policie nesouhlasí s tím, aby její příslušníci nosili v rámci protipandemických opatření růžové respirátory. Kompetentní upozornili, že se nehodí k policejním uniformám. Zároveň to prý hrozí poškození image instituce.

Šéf italské policie obdržel od ředitele odborové organizace Stefana Paoloniho dopis. Žádá ho v něm, aby podnikl kroky proti výběru barvy ochranných respirátorů.

Podle Paoloniho musí policejní ředitelé „zachovat dekorum svých příslušníků a zajistit, aby jim nebylo nařízeno vykonávat institucionální činnost s ochrannými pomůckami v barvě, která je pro uniformu výstřední a představuje riziko poškození vážnosti instituce“.

Doporučeno
Policisté zadrželi 17 kilo pervitinu, heroin a 3 miliony v hotovosti. Česko-vietnamskému gangu hrozí 12 let vězení Policisté zadrželi 17 kilo pervitinu, heroin a 3 miliony v hotovosti. Česko-vietnamskému gangu hrozí 12 let vězení 14. ledna 2022 15:28

Nejvhodnějšími barvami pro italské policisty jsou prý bílá, modrá nebo černá. Ty by se barevně hodily k převážně modrým uniformám, tvrdí Paoloni. V doprovodné poznámce, kterou citovala italská média, odboráři tvrdí, že s růžovou barvou nemají žádný konkrétní problém, ale pro uniformy důstojníků platí určitá pravidla.

Spolupracovnice italského ministra pro infrastrukturu Teresa Bellanova na Twitteru napsala, že na nošení barevných respirátorů není nic nedůstojného. „Respekt před uniformami nevychází z barev, ale ze zprávy a způsobu práce mužů a žen, kteří je nosí,“ dodala.

Organizace uvedla, že růžové respirátory byly přiděleny několika policejním oddílům na severu Itálie a na Sicílii. Nošení roušek je v Itálii povinné na všech veřejných prostranstvích. Respirátory typu FFP2 jsou povinné ve veřejné dopravě.

Domů
Sdílet
Diskuse