Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. ledna 2022 6:46
Čas čtení 0:41
Richard Balog

Philipp Plein napodobil design cestovních tašek Louis Vuitton i práci zesnulého Virgila Abloha

Philipp Plein napodobil design cestovních tašek Louis Vuitton i práci zesnulého Virgila Abloha
Zdroj: Philipp Plein
MÓDA LOUIS VUITTON
Uložit Uložené

Není to poprvé, co německý návrhář využil nápady kolegů za účelem zisku. V minulosti čelil žalobě od automobilky Ferrari.

Philipp Plein patří mezi nejkontroverznější postavy ve světě módy a tento status si drží i v roce 2022. Tentokrát výrazně napodobil design cestovních tašek Louis Vuitton a práci zesnulého návrháře Virgila Abloha, píše Highsnobiety

V rámci své kolekce podzim/zima 2022 představil kromě modelů oblečení také sérii doplňků s metalickým povrchem, monogramem značky a plastovým řetízkem, které jsou věrnou napodobeninou produktů od francouzského módního domu.

Abloh je navrhl už v roce 2018 jako součást mužské ready-to-wear kolekce, přičemž design cestovní tašky Keepall s monogramem brzy oslaví již své 100. výročí. Vzhled menší mužské tašky je téměř totožný s modelem Outdoor Sling za 30 tisíc korun. 

Produkty zpod rukou návrháře Philippa Pleina z kolekce podzim/zima 2022.

Philipp Plein
Zdroj: Philipp Plein

Cestovní taška Keepall s holografickým povrchem z kolekce jaro/léto 2019 od Virgila Abloha.

Louis Vuitton
Zdroj: Louis Vuitton

Dvaačtyřicetiletý rodák z Mnichova už v minulosti několikrát napodobil práci kolegů včetně grafického motivu ze spolupráce značek Dior a Stussy. S automobilkou Ferrari prohrál také soudní spor pro porušení autorských práv. Zaplatit musel v přepočtu 8 milionů korun. 

Uvidíme, zda právní oddělení konsorcia LVMH podá na Pleina žalobu.

Domů
Sdílet
Diskuse