Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. ledna 2022 15:30
Čas čtení 1:58
Radim Šlechta

Nahý Si Ťin-pching a olympijské oprátky. Český spolek u příležitosti ZOH vyzval k bojkotu Číny

Nahý Si Ťin-pching a olympijské oprátky. Český spolek u příležitosti ZOH vyzval k bojkotu Číny
Zdroj: REFRESHER/ Radim Šlechta
POLITIKA ČÍNA ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2022
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

V Praze v ulici Na Příkopě proběhla petiční akce na bojkot čínských výrobků.

Během pondělního poledne proběhla v ulici Na Příkopě petiční akce za bojkot čínských výrobků na území České republiky. Před známými módními řetězci projížděl petiční stánek v podobě nahého Si Ťin-pchinga ve zlaté vaně plné krve. Symbolika je podle organizátorů petiční akce jasná. Současná politika Číny podle nich „staví na základech mrtvých těl menšin a je potřeba tomu učinit přítrž“.

„Vyrobili jsme sochu Si Ťin-pchinga, čínského prezidenta a ve své podstatě také všemocného vůdce. Drží kormidlo ve zlaté vaně plné krve. Dále si můžete všimnout hlavy draka, která má místo očí bezpečnostní kamery. Na těch je čínský stát založený,“ popsal předseda spolku Kaputin Otakar van Gemund, který akci spolupořádal. Upozorňoval také na software určený k rozpoznávání tváří a etnických menšin. 

Kaputin
Zdroj: REFRESHER/ Radim Šlechta

„Vyzýváme k bojkotu Číny a ke konci kooperace s ní i v rámci blížící se olympiády v Pekingu. Vadí nám, že se na Západě využívají služby nedemokratických režimů. Konkrétně Čína využívá otrockou práci Ujgurů, páchá na nich genocidu, likviduje tibetskou kulturu a tak můžeme dále pokračovat,“ řekl Otakar. Podle něj je Čína „jednou z největších současných krutovlád“.

Domů
Sdílet
Diskuse